20 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde 7 kilometre ray döşendi!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde 7 kilometre ray döşendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin rekor hızlas üren 3. Etap Raylı Sistem Projesi, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün inceleme konusu oldu. 



Antalya'yı en çağdaş toplu ulaşım aracı olan raylı sistem hattıyla örmeyi sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 25 kilometrelik Varsak- Zerdalilik 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalar geceli gündüzlü sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Varsak-Otogar arasındaki ilk etap çalışmaları dünya rekoru bir hızla devam ediyor. Antalya’nın kamu kaynakları ile yapılan en büyük projesi de üniversite öğrencilerinin inceleme konusu oldu. Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, 3. Etap Raylı Sistem’in şantiyesine teknik gezi gerçekleştirdi. Öğrenciler gezi kapsamında şantiye alanında, 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin teknik özellikleri ve proje hakkında önemli bilgiler edindi.

7 kilometre ray döşendi 

Yaklaşık 30 öğrencinin katılımıyla düzenlenen teknik gezide, Hat İşleri İmalat Şefi Tayfun Toprak öğrencilere proje ile bazı bilgiler verdi. Toprak, öğrencilere yapılan hattın çeşitlerini, sınıflarını ve imalat aşamalarından da bahsetti. Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde şu ana kadar 7 kilometrenin üstünde ray imalatının tamamlandığını belirten Toprak, çalışmaların gecede devam ettiğini belirtti. 


Geri Dön