26 / 04 / 2024

21 Şubat Dünya Rehberler Günü

21 Şubat Dünya Rehberler Günü

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar ve ekonomik krizler nedeniyle Antalya turizmini 2015 yılında "zorlu bir sınavın" beklediğini söyledi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

İnşaat demir fiyatları resmen fırladı! Fiyatları görenlerin ağzı açık kaldı! 21 Şubat 2023 demir fiyat listesi 

Demir fiyatlarına gelen zam haberi, inşaat sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Demir fiyatları resmen fırladı. Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kaldı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 21 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Mercedes-Benz GLC'ye Şubat zammı! İşte Mercedes-Benz GLC 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

Son yıllarda dünyada en çok satılan Mercedes-Benz modeli olan GLC'nin 2023 model yılı Şubat ayı satış fiyatı belli oldu. Peki sıfır km Mercedes-Benz GLC kaç lira oldu? Özellikleri neler? İşte Mercedes-Benz GLC 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

BİM’de siyah çay 65 TL'ye, bitki çayı 22 TL'ye, bulaşık deterjanı 119 TL’ye düştü! 21 Şubat 2023 fiyat listesi

BİM Market’in 21 Şubat 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de 1 kg çay 65 TL'ye, bitki çayı 22 TL’ye ve bulaşık deterjanı 119 TL’ye düştü! İşte BİM 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...

Dünya Şehir marka lansmanı 21 Haziran'da!

Her projesine, ‘’Hayat Dolu Bir Şehir’’ inşa etme anlayışıyla yaklaşan, ‘Kalite’ ve ‘Güven’ misyonu ile markalaşmayı hedefleyen Dünya Şehir marka lansmanı 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Balıkesir Susurluk başvuruları 21 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Balıkesir Susurluk projesi için başvuru dönemi 21 Şubat tarihinde başlıyor.

TOKİ Trabzon Pazarkapı Balık Hali ihalesi 21 Şubat'ta!

Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Balık Hali İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Şubat 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Bayburt 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nin inşaat ruhsatı verildi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri inşaat ruhsat dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende, her zaman üretimin gücüne inanandığını, üretimin ülkeyi büyüteceğini, kalkındıracağını belirtti.

Evrim Kırmızıtaş gayrimenkul satışında dünya şampiyonu oldu!

RE/MAX’lının katıldığı uluslar arası RE/MAX Kongresi bu yıl 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde düzenlendi. Las Vegas’ta geçekleşen kongreye Türkiye adına Evrim Kırmızıtaş katıldı. Kırmızıtaş 2016 yılı Amerika ve Kanada hariç tüm danışmanlar arasında gayrimenkul satışında dünya 1'ncisi oldu.

21 Şubat Dünya Rehberler Günü Haberi

21 Şubat Dünya Rehberler Günü

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesinde, "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan ARO Başkanı Uysal, Türkiye'nin İçinde bulunduğu coğrafyada yaşanan savaşlar ve Rusya'daki ekonomik krizin, turizm sezonunda olumsuzluklara neden olacağını savundu. Uysal, "Antalya turizmini 2015 yılında zorlu bir sınav bekliyor" dedi. 



Antalya'da turizm sektöründe çalışma şartlannın zorlaştığının altını çizen Uysal, meslek kuruluştan olarak öncelikli hedeflerinin, turizm sektöründe yaşanan olumsuzlan çözmek olduğunu vurguladı. 

Turizm sektöründe yüzbinlerce insanın çalıştığını İfade eden Uysal, "Artık klasik turizm anlayışından çıkarak yeni alternatif turizm çeşitleri ortaya koymak gerekir. Biz meslek kuruluşları ve turizm sektöründe çalışanlar olarak, ülke turizminin daha verimli hale getirilmesi için elimizden geleni gayrei gösteriyoruz'' dedi.



Antalya'nın tanıtımı için, EXPO 2016'nın tarihi bir fırsat okluğuna işaret eden Uysal, tanıtım için odaya bağlı 700 rehberin hizmet...