26 / 04 / 2024

Antalya Rehberler Odası

Antalya Rehberler Odası

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar ve ekonomik krizler nedeniyle Antalya turizmini 2015 yılında "zorlu bir sınavın" beklediğini söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Antalya'da geçen sene 99 bin konut el değiştirdi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin Antalya'nın 2021 yılında 99 bin 3691 konut satışıyla dördüncü şehir olduğunu söyledi.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Antalya Korkutelili inşaatçılar iş yeri denetiminde!

Antalya Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ülkü, ilçede bulunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Antalya'da yabancılar en fazla inşaat ve gayrimenkule yatırım yaptı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, geçen yıl şehirde 449 yabancı yatırımcının faaliyete başladığını ve böylece odaya kayıtlı yabancı yatırımcı sayısının 4 bin 197'ye ulaştığını belirtti.

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

Antalya’da hızla artan konut ve arsa fiyatları, uygun kredi fırsatından yararlanıp ev ve arsa almak isteyenleri şaşırttı. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Fiyatlar bir anda 2 kat arttı” diye konuştu.

Şehir Plancıları Odası'ndan Olimpos Koruma İmar Planı'na dava hazırlığı!

Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, Olimpos’un yapılaşmaya açılacağı, bölgedeki değerli portakal bahçelerinin de yok olacağının belirtildiği bir rapor hazırladı. Raporda, plana ilişkin dava açılacağı ifade edildi...

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden Antalya Gazipaşa'daki yapılaşmaya tepki!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden, Gazipaşa ilçesinin 3. derece doğal sit olarak tescilli kıyı şeridinin 'Turizm Tesis Alanı' olarak planlanmasına tepki gösterildi...

Şehir hastaneleri için 7.6 milyar kira ve hizmet bedeli ödendi!

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşoğlu, "Şehir hastaneleri kamu adını kullanarak küresel sermayeye yeni ve büyük bir kaynak aktarmanın aracı olarak kullanılmaktadır" dedi...

Antalya için korkutan uyarı: Tarihsel döngü süresini çoktan doldurdu!

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, tarihsel dönemde depremler nedeniyle Antalya'nın çevresindeki antik kentlerde felaketler yaşadığını dile getirerek, "Şu an bu bölgede hareketlilik bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.

Antalya Rehberler Odası Haberi

Antalya Rehberler Odası

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesinde, "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan ARO Başkanı Uysal, Türkiye'nin İçinde bulunduğu coğrafyada yaşanan savaşlar ve Rusya'daki ekonomik krizin, turizm sezonunda olumsuzluklara neden olacağını savundu. Uysal, "Antalya turizmini 2015 yılında zorlu bir sınav bekliyor" dedi. 



Antalya'da turizm sektöründe çalışma şartlannın zorlaştığının altını çizen Uysal, meslek kuruluştan olarak öncelikli hedeflerinin, turizm sektöründe yaşanan olumsuzlan çözmek olduğunu vurguladı. 

Turizm sektöründe yüzbinlerce insanın çalıştığını İfade eden Uysal, "Artık klasik turizm anlayışından çıkarak yeni alternatif turizm çeşitleri ortaya koymak gerekir. Biz meslek kuruluşları ve turizm sektöründe çalışanlar olarak, ülke turizminin daha verimli hale getirilmesi için elimizden geleni gayrei gösteriyoruz'' dedi.



Antalya'nın tanıtımı için, EXPO 2016'nın tarihi bir fırsat okluğuna işaret eden Uysal, tanıtım için odaya bağlı 700 rehberin hizmet...