16 / 04 / 2024

Akvadi Projesi 'nde sona yaklaşıldı!

Akvadi Projesi 'nde sona yaklaşıldı!

Karşıyaka, Aktepe ve Dokuzkavaklar mahallelerinin kesiştiği noktada 700 dönümlük arazi üzerinde yapımına devam edilen Akvadi Parkı inşaatı kapsamında TOKİ 1. etap, 2. etap ve 940 konutun yer aldığı alanda çevre düzenlemeleri yapılıyor.




Denizli Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın işbirliğiyle yapımı devam eden Ege'nin en büyük parkı Akvadi Parkı'nda sona yaklaşıldı. Karşıyaka, Aktepe ve Dokuzkavaklar mahallelerinin kesiştiği noktada 700 dönümlük arazi üzerinde yapımına devam edilen Akvadi Parkı inşaatı kapsamında  TOKİ  1. etap, 2. etap ve 940 konutun yer aldığı alanda çevre düzenlemeleri yapılıyor. Akvadi Parkı'yla Denizli'de vadi projelerine başlandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli'nin en büyük parkını bu bölgede yapacağımızı söylemiştik. Akvadi aynı zamanda Türkiye'nin sayılı, Ege'nin ise en büyük parkı olacak. Akvadi Parkı, Denizli'nin 10 yılda nereden nereye geldiğini en canlı örneğiyle ortaya koyacak. Park, Çamlık Parkı'nın 2, İncilipınar Parkı'nın 3 katı büyüklüğünde bir vadidir. Buradaki vatandaşların yeşil alan ihtiyaçlarını karşılayacak olan parkımız, Denizli'ye hitap edecek" diye konuştu. 


"İlk adres olacak"

Akvadi'nin kentin en prestijli yeri olacağını, parkın içinde sosyal alanlar, su oyunları, spor alanları, oyun gruplarının bulunacağını, dinlenmek, spor yapmak isteyenlerin ilk adresi olacağını anlatan Başkan Osman Zolan, "Parkta 2 tane futbol sahası, 2 halı saha var. Akvadi, dereleri, su oyunlarıyla, şelaleleriyle eşsiz bir zaman geçireceğimiz mekanlar olarak karşımıza çıkacak. Akvadi Projesi kapsamında Dokuzkavaklar, Fatih, Karşıyaka ve Aktepe mahallerinin yağmur suyundan kaynaklanan sıkıntıları ortadan kalktı. Park başlangıcında zeminden 12.5 metre derine inilerek kot farkını ortadan kaldırıp dev borular döşedik. Ayrıca Akvadi Parkı'nın hemen altına 3x3 metre ebatlarında, uzunluğu 1.5 kilometreyi bulan bir menfez inşa edildi. Bölgelerde yağmur suyundan kaynaklı sıkıntılar yaşanmayacak" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön