26 / 04 / 2024

Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon!

Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon!

İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.



İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.18 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan soruşturmada 7 kişi yakalandı. 


İZMİR’DEKİ İLK VAKIF 

Gözaltı listesinde örgütün kentteki ilk finansörlerinden olduğu tespit edilen Rodi giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı da var. Adresinde bulunamayan Kazancı’nın yurt dışına kaçtığı tahmin ediliyor. Listedeki diğer bir isim olan İdil Kolonyaları’nın sahibi Mehmet Timuroğlu’nun ise örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı öğrenildi.  FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in 1978’de İzmir’de kurdurduğu ilk vakıflardan biri olan  Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’nın, Sancak Cami Derneği yönetimini ele geçirdikten sonra sahip olduğu gayrimenkulleri, örgüte bağlı Yamanlar Koleji, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Güçlü Çalışanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği’ne düşük fiyatlardan kiraladıkları tespit edildi. Bu paraların daha sonra FETÖ’ye ait kurumlara aktarıldığı da belirlendi. Bu yöntemle vakfı 2 milyon 196 bin 630 TL uğratan FETÖ üyelerinin, sosyal medya hesaplarından örgütü destekleyen paylaşımlarda bulundukları, 17-25 Aralık sürecinde Banka Asya’daki hesaplarında 8 milyon TL’lik mevduat aktardıkları da ortaya çıktı.


Star


Geri Dön