26 / 04 / 2024

izmir Sancak Cami Derneği

izmir Sancak Cami Derneği

İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.

İzmir Ulu Cami'nin inşaatı Temmuz'da tamamlanacak! 

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Ulu Cami'nin kaba inşaatında sona gelindi.İnşaatın temmuz ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

İzmir Ulu Cami'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olan Ulu Cami inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İzmir Konak'ta inşa edilen camide 15 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Mesut Sancak: İzmir Türkiye’nin simge şehri oldu!

İzmir’in artık Türkiye’nin simge şehri olduğunu vurgulayan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, hayata geçirdikleri projelerle ilgili konuştu. 

İzmir'e 15 bin kişilik cami inşa ediliyor!

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından inşaatına İzmir'de inşa edilen cami, 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip olacak.

İzmir Narlıdere cami alanı imar planı askıda!

İzmir Narlıdere İlçesi, 2. İnönü Mahallesi, 8137 ada, 1 parselin batısında Cami Alanı belirlenmesine yönelik imar planı değişikliği askıda...

İzmir Konak cami projesi imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan arsada yapılacak olan Cami Projesi için imar planı askıya çıkarıldı...

Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon!

İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.

İzmir Buca'daki 40 cami onarılacak!

İzmir'in Buca ilçesinde '40 gün, 40 gece, 40 cami' projesi kapsamında vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri için ilçe genelindeki 83 caminin 40'ında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

İzmir Konak'ta kaçak cami misafirhanesi yıkıldı!

İzmir Konak'ta belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesi

İzmir Limanreis'e yeni cami!

Narlıdere'nin en eski mahallelerinden biri olan Limanreis'in 40 yıllık cami sorunu çözüldü. Cami yaptırmak için yıllardır girişimlerde bulunan ancak sonuç alamayan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı.

İzmir Çınarlı eski özel idare binası alanına cami inşa edilecek!

Çınarlı'da eski Özel İdare binasının bulunduğu alana resmi cenaze törenlenin de yapılabileceği bir cami inşa edilebilmesine imkan tanıyan plan onaylandı. Bilal Doğan, CHP'lilerden destek istedi

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

İzmir Çiğli Balatçık cami imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Balatçık Mahallesi, 22477 ada 1 nolu parselin bir kısmının 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planında ‘‘İbadet Alanı’’ olarak, 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planında ‘‘Cami’’ olarak planlanmasına yönelik imar planı değişikliği askıda...

izmir Sancak Cami Derneği Haberi

izmir Sancak Cami Derneği

İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.18 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan soruşturmada 7 kişi yakalandı. 


İZMİR’DEKİ İLK VAKIF 

Gözaltı listesinde örgütün kentteki ilk finansörlerinden olduğu tespit edilen Rodi giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı da var. Adresinde bulunamayan Kazancı’nın yurt dışına kaçtığı tahmin ediliyor. Listedeki diğer bir isim olan İdil Kolonyaları’nın sahibi Mehmet Timuroğlu’nun ise örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı öğrenildi.  FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in 1978’de İzmir’de kurdurduğu ilk vakıflardan biri olan  Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’nın, Sancak Cami Derneği yönetimini ele geçirdikten sonra sahip olduğu gayrimenkulleri, örgüte bağlı Yamanlar Koleji, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Güçlü Çalışanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma...