19 / 04 / 2024

Akyapı TEM 34 ve Express 34 projelerine başlayacak!

Akyapı TEM 34 ve Express 34 projelerine başlayacak!

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Akyapı Yönetim Kurulu Esbaskanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Fuarı'nın iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu belirterek fuarı 'MÜSİAD Bayramı' diye tanımladı.



MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Akyapı Yönetim Kurulu Eşbaskanı Mahmut Aşmalı, MÜSİAD Fuarı'nın iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu belirterek fuarı 'MÜSİAD Bayramı' diye tanımladı. 

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Akyapı İnşaat Yönetim Kumlu Eşbaşkanı Mahmut Aşmalı, MÜSİAD Fuan'nın iş dünyası için büyük bir işbirliği fırsatı olacağım söyledi. Aşmalı "İslam ülkeleri arasında tek güvenli liman olan ülkemize her geçen gün ilgi artıyor" dedi. Aşmalı sorulan yanıtladı: 


15. MÜSİAD Fııarı ve 18.Uluslararası İş Forumu sizin için ne anlam ifade ediyor? 

MÜSİAD fuarı ve 18 .Uluslararası İş Forumu, tüm MÜSİAD üyelerinde olduğu gibi bizde de bir bayram havası estiriyor. Birçok ülkeden gönüldaşlarımızın olacağı, çok sayıda işadamı ile bir araya geleceğimiz önemli buluşma noktamız olacak. Kısaca 1 hafta sürecek MÜSİAD BAYRAMl'na hazırız. 


Fuardan iş bağlantıları ve işbirliği yönünde beklentileriniz nelerdir? 

Fuarda çok sayıda yerli ve sadece kimliklerinde farklı ülke yazan ancak bizim kardeş olarak kabul ettiğimiz yabancılar katılımcılar olacak. Bu sayede katılımcılarla, çok çeşitli işbirliği imkanlarını karşılıklı konuşma ve değerlendirme imkanı bulacağız. İslam ülkeleri arasında tek güvenli liman olan ülkemize her geçen gün ilgi artıyor. Son 12 yıldır yakalanmış olan siyasi istikrar, kararlı bir ekonomi yönetimi ve ileri demokrasisi ile Türkiye sadece İslam ülkelerindeki yatırımcılara değü tüm dünyadaki yatırımcılara güven veriyor. Bu nedenle bu fuar, bu taız işbirliğini geliştirmek isteyen birçok işadamı için iyi bir fırsat diye düşünüyorum. 


Şirket olarak 2014 yılını nasıl geçirdiniz? 

Akyapı İnşaat olarak, güven ve istirarlı bir ülkede iş yapmaktan dolayı birçok şirket gibi biz de hamdolsun ârolanmızı arttırarak geçirdik/geçiriyoruz. Firmamız hayata geçirdiği nitelikli konut projeleri ile hem alıcısına kazandırmış, hem de kendisi tercih edilen bir firma olmuştur. Bu sene 1 yıl erken teslim ettiğimiz Bahçetepe İstanbul projesinde daire alan müşterilerimiz, 2 yıl içerisinde % 100 pirim yapan dairelere sahip olmuşlardı. Bu sayede yaptığı projeleri takip eden ciddi bir yatırıma müşteri portföyü bulunmaktadır. Bu nedenledir ki, 672 konutluk Park Mavera projemizin tamamı 2 gün içinde satılmıştır. 


2015 yılından ekonomik beklentileriniz neler? 

Bu sene 2 seçim geçirmemize rağmen siyasi ve ekonomik istikrar aynen korunmuştur. Önümüzdeki yü yapılacak seçimlerde de aynı istikrarın korunmasını ve bu sayede ülke ekonomisi için seneye daha prozitif bir ekonomik büyüme bekliyoruz. İnşaat sektörümüzde özellikle Körfez sermayesi ilgisi artarak devam edecektir. Bizler de önümüzdeki yü çıkacak 4 farklı projemizle birlikte sektörde adından daha çok sözettiren bir firma olacağız İnşaallah. 


Kısa veya orta vadede planladığınız yatırımlar var mıdır, bahsedebilir misiniz? 

İnşaallah Park Mavera 2 projemizi Mart ayı içerisinde satışa sunmayı hedefliyoruz. Aynca kendi arsalarımız üzerine iki projemize daha başlayacağız. Biri Basın Express yolu üzerinde Express 34, diğeri Hadımköy gişeleri yanında Tem 34 projesi... Express 34'te nitelikli ofis, dükkan; Tem 34'te depolama ve imalat sanayine yönelik sanayü kompleksi olacak. Şu anda her iki projenin proje ve ruhsat çalışmaları devam ediyor. Aynca ruhsatım aldığımız Metro 34 projemizin inşaatına başladık yakında satışa çıkacağız. Bu projemiz İkitelli Sanayii'nin tam merkezinde ve nitelikli ofis, dükkanlardan oluşan karma proje olacaktır. Orta vadede arazi geliştirme çalışmalarımız devam edecek ve daha çok kendi projelerimizi yapacağız. Üsküdar, Ataşehir ve Gaziosmanpaşa bölgelerinde Kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. 


Katma değerli üretim şart

2023 vizyonuna kilitlenen Türk ekonomisinin geleceğine yönelik nasıl bir bakış acısı geliştirdiniz? 

2023 vizyonu ileriyi görmemiz sağlayan ciddi bir hedeftir. Özellikle Ar-Ge yatırımlarına daha cok kaynak ayırmalı ve firmalarımızı uluslararası rekabet yapacak seviyeye getirmeliyiz. Katma değeri fazla olan ürünleri üretmek için daha cok caba sarf etmeli ve daha cok çalışmalıyız. 


Star Perakende eki


Geri Dön