26 / 04 / 2024

Akzirve Gayrimenkul'den Bahçeşehir ve Zeytinburnu'na iki yeni proje!

Akzirve Gayrimenkul'den Bahçeşehir ve Zeytinburnu'na iki yeni proje!

Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım, önümüzdeki dönemde Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda yaklaşık 870 milyon dolarlık iki yatırım gerçekleştirecek.




İnşaat sektöründeki faaliyetlerine gayrimenkul geliştiricisi şapkasıyla da devam eden Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım, önümüzdeki dönemde Bahçeşehir ve Zeytinbumu'nda yaklaşık 870 milyon dolarlık iki yatırım gerçekleştirecek. Farklı sektörleri de araştırdıklarını belirten Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım CEO'su İbrahim Maasfeh, "Gıda, tarım, hayvancılık ve enerji sektörlerini takip ediyoruz, fırsatları değerlendirebiliriz" diyor. 


Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım, kurduğu iş ortaklıklarıyla inşaat sektörünün hep içerisinde yer alan bir şirket. İlk olarak gayrimenkul yatırımcısı pozisyonunda yer aldığı inşaat sektöründe, artık gayrimenkul geliştiricisi şapkasıyla da devam eden şirket, bu alandaki yatırımlarına 2010'dan sonra başladı. Bugüne kadar Ege Yapı ile gelir paylaşımı modeline dayalı olarak 'Pega Kartal' projesini gerçekleştirdi. İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlerde arazi yatırımları yapan Akzirve, Ataşehiı 'de bir iş merkezinin inşaatını tamamladı. 


Harbiye'de de bir otel inşaatına devam ediyor. "25 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 

Madencilik, lojistik ve inşaat malzemeleri sektörlerinde yatırımlarda bulunduk. Bugün, bu sektörlerdeki yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz" diyen Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım GEO'su İbrahim Maasfeh sorularımızı şöyle yanıtlıyor: 



Türk iş dünyası darbe girişiminden sonra ekonomiye destek mesajları veriyor. Sizin bu döneme ilişkin görüşleriniz neler? 


15 Temmuz gecesi tüm Türkiye için bir kabustu diyebilirim. Neyse ki, sabah uyandığımızda bu kabustan geriye hiçbir şey kalmamıştı ve ekonomik anlamda alınan önlemlerle birlikte iş dünyası bu darbe girişiminden etkilenmedi. 15 Temmuz'dan sonra tüm toplumda olduğu gibi iş dünyası da üzerine düşen sorumlulukların farkında hareket ederek çalışmaya ve üretmeye hız kesmeden devam etme kararı aldı. Bu yeni dönemde biz de üzerimize düşen sorumlulukların farkında hareket ederek yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Çalışmaya, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Bu şekilde Türkiye ekonomisine katma değer sağlamayı sürdüreceğiz. 


Buna yönelik olarak neler yapmayı planlıyorsunuz? 


Darbe girişiminden önce süreçlerimizi nasıl sürdürüyorsak, bu girişimden sonra da aynı şekilde ve aynı ciddiyetle operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki büyük projenin hazırlığı içerisindeyiz. Türkiye için yakın dönemde 1 milyar dolarlık yatırımımız bulunuyor. 


Önümüzdeki dönemde iş performansınızda önemli bir değişiklik olacak mı? 

Biz üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. 

Öncelikli olarak Bahçeşehir ve Zeytinburnu'ndaki projelerimizin lansmanlarını yapmayı ve akabinde hedeflenen tarihlerde bitirmeyi planlıyoruz. Ak^irve Gayrimenkul ve Yatırım olarak, süreçlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyor, aksine yatırımlarımıza ara vermeden devam etmeyi planlıyoruz. 


YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ' FARKLI SEKTÖRLERİ ARAŞTIRIYOR 


Öncelikli hedefimiz planladığımız projelerimizin lansmanlarını gerçekleştirmek ve söz verdiğimiz tarihte bitirmek. Bunun dışında, 25 yıldır Türkiye'de yatırımları bulunan bir şirket olarak farklı sektörleri de araştırıyoruz. Gıda, tarım, hayvancılık ve enerji sektörlerini takip ediyoruz, fırsatları değerlendirebiliriz. 


870 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 

Tüm iş süreçlerimize ve operasyonlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Herhangi bir erteleme ya da değişiklik yapmayacağız. Bahçeşehir'deki ilk projemizin lansmanmı Ekim ayında yapmayı, Zeytinburnu'ndaki projemizin lansmanmı ise 2017 Mart ayında yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 870 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştireceğimiz bu iki projemizi, lansman tarihlerinden itibaren üç yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. 


Bu önemli iki proje hakkında biraz bilgi verir misiniz? 


Bahçeşehir'de hayata geçireceğimiz proje, kendi fmansal olanaklarımız ve deneyimimizle inşa edeceğimiz projelerden biri. Proje, sosyal alanlar dahil toplam 190 bin metrekarelik alanda, 124 bin metrekarelik inşaat arazisinde gerçekleşecek. Projede, 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerini içeren konutların yanı sıra, ticari alanların yer alacağı alışveriş caddesi de bulunacak. Zeytinburnu'ndaki projemiz ise sosyal alanlar dahil toplamda 130 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek. Projede; konutların dışında ticari alanlar ve ortak yaşam alanları da bulunacak. (3 bin civarı kişinin yaşaması planlanan projenin 36 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz. İstanbul'un tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir bölgesinde yer alan proje, bu tarihsel ve kültürel dokuya uygun mimari dokunuşlar olacak. 


2015 yılını nasıl geçirdiniz? 

2016'yı nasıl geçiriyorsunuz, bir değerlendirmede bulunur musunuz? 


Akzirve Gayrimekul ve Yatırım olarak, 2015 ve 2016 yılının ilk yarısını fizibilite çalışmalarıyla ve projelerimize hazırlanarak geçirdik diyebilirim. 

Şirket olarak yılsonu hedeflerimizde ve planlamalarımızda herhangi bir değişiklik yapmayacağız. Sunacağımız gayrimenkul ürünleriyle yatırımcılarımıza yüksek kar sağlamayı hedefliyoruz. Gerçekleştireceğimiz projelerle referanslar sağlayarak sektörde kalıcı olmayı ve gayrimenkul projelerimize yenilerini eklemeyi planlıyoruz. 


2023 hedefleriniz neler? 

Uzun yıllardır bu topraklarda faaliyetlerine devam eden bir şirket olarak, Türkiye'ye olan güvenimizden bir gün bile tereddüt etmedik. Yatırımlarımıza aralıksız devam ettik. 

Gayrimenkul geliştiricisi şapkamızla yeni projeler ve yatırımlar üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bununla beraber, gayrimenkul sektörü dışında gıda, tarım, hayvancılık ve enerji sektörlerini de takip ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sektörlere de yatırım kararı alabiliriz. 


Capital Ek


Geri Dön