25 / 04 / 2024

Bahçeşehir ve Ispartakule'de 12 bin 247 konutluk projelerin satışları devam ediyor!

Bahçeşehir ve Ispartakule'de 12 bin 247 konutluk projelerin satışları devam ediyor!

İstanbul'un Avrupa yakasındaki gelişim bölgeleri arasında başı çeken Ispartakule Bahçeşehir hattındaki gayrimenkul projeleri hız kesmiyor. Bahçeşehir ve Ispartakule'de toplamda 12 bin 247 konutluk proje devam ediyor.



Planlı yerleşimin adresi Bahçeşehir-Ispartakule'de satıştaki 12 bin konutu içeren projeler, hem oturmak isteyenler hem de prim potansiyeliyle yatırımcıların dikkatini çekiyor.


İstanbul'un Avrupa yakasındaki gelişim bölgeleri arasında başı çeken Ispartakule Bahçeşehir hattındaki gayrimenkul projeleri hız kesmiyor. Bugün itibarıyla bölgedeki konut projelerine bakıldığında Bahçeşehir'de 9237, Ispartakule'de ise 3010 olmak üzere toplamda 12 bin 247 konutluk projenin devam ettiği görülüyor. Yapılaşmaya açıldığı son 15 yıl içerisinde planlı bir şekilde büyüyerek depreme dayanıklı, altyapısı tamamlanmış ve modern yapılara sahip örnek bir uydu kent halini alan bölgedeki projeler, 'şehrin hem içinde hem de dışında' konseptiyle tanıtılıyor. 


PRİM İSTEYEN DE BURAYA GELİYOR 


Şehir merkezine göre metrekare birim fiyatlarının daha uygun seyrettiği (2500-3500 lira) bölgeye: Kanal İstanbul, yeni havalimanı ve üçüncü köprü projelerinin prim anlamında önemli katkılar sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum, orta ve üstü gelir grubuna sahip olanları oturmaya, İstanbul'da prim garanti şansı her geçen gün daha çok azalan yatırımcıları da daha fazla kazanmak adına bölgeye çekiyor. 


TEK DERDİ ULAŞIM 


Gelişimini devam ettirip hızlı nüfus çekmesine rağmen, bu nüfusun şehir merkezini ulaşımı şu anda bölgenin tek negatifliği olarak göze çarpıyor. Buna göre bölgeye araçla gitmek isteyenlerin gişelerden geçmesi gerekirken, bu durum Mahmutbey gişelerde trafik sorununu oluşturuyor. Şehir merkezine otobüs haricinde toplu ulaşım imkânı bulunmamasına rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gelecek dönem projeleri arasında bölgeye metronun getirilmesi de yer alıyor. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön