25 / 04 / 2024

Al-Zamil 500 milyon liraya sanayi AVM'si yapıyor!

Al-Zamil 500 milyon liraya sanayi AVM'si yapıyor!

Al-Zamil Gayrimenkul 500 milyon TL'lik yatırımla, Al-Zamil - Etiman -Haliç Sanayi Kooperatifi işbirliği ile sanayi AVM'si yapıyor...



Türkiye pazarına 2011 yılında giren Al-Zamil Gayrimenkul Etiman -Haliç Sanayi Kooperatifi işbirliği ile 500 milyon liralık sanayi AVM'si yapacaklarını belirtti.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Al-Zamil Gayrimenkul 2015 yılında 1400 konut ve 259 ticari üniteden oluşan 3.İs-tanbul projesi ile doğrudan yatırım kararı almıştı. Suudi Arabistan Merkezli şirket şimdide, Esenyurt'ta sanayiye yönelik Al-Zamil olarak Erzurum Oltu'da bir çimento fabrikası açmak için kurulmuş bir şirkete ortak olduklarını ifade etti. Al-Zamil Gaygrimenkul Yatırımlar Müdürü Ogeday Çuhadar, "Yüzde 35’i kooperatife yüzde 65'i Al-Zamil'e ait olacak şekilde 2017 yılında ortaklık kurarak inşaata başladık. Kaba inşaatı bitmek üzere olan sanayi merkezi projesi küçük ve orta ölçekli işletmeleri, sanayicileri ile depocuları hedefliyor” dedi.  

Modern Sanayi Merkezi projesine başladı

Toplam 100 bin metrekare kapalı alanı olan projede yaklaşık 75 bin metrekare satış alanı olduğunu söyleyen Çuhadar, sanayi merkezinde yer alan ünite sayısının ise 79 olduğunu belirtti. Sanayi merkeziyle sanayici firmaların bir AVM’de olduğu gibi araya toplandığını aktaran Çuhadar, Modern Sanayi Merkezi'nde tavan yüksekliğini 7 metre, yol genişliğini 13.5 metre olacak şekilde yaptıklarını söyledi. Böylece bir tır yük boşaltırken yolların kapanmadığını aktaran Ogedey Çuhadar, “Ayrıca her yönden tır girişine imkân veren rampalar, yüksek tonajda depolamaya elverişli depolama alanları yaptık. İhtiyaca göre ayarlanabilir elektrik ve teknolojik altyapısı ile hem üretime hem de depolamaya uygun bir proje" diye konuştu. Büyüklükleri 200 metre ile 13 bin metrekare arasında değişen ünitelerin yüzde 25’nin satıldığını anlatan Çuhadar, projede metrekare satış fiyatlarının 5 bin TL’den başlayıp yerine göre 9 bin TL’ye kadar çıktığını söyledi.

Çimento fabrikası kuruyor

Al-Zamil olarak Erzurum Oltu'da bir çimento fabrikası açmak için kurulmuş bir şirkete ortak olduklarını aktaran Ogeday Çuhadar, kuracakları çimento Çimento fabrikası kuruyor fabrikasıyla Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesine hitap edeceklerini dile getirdi. Çuhadar, 110 milyon dolarlık fabrika yatırımına bu yıl başlamayı planladıklarını ifade etti.


Ogeday Çuhadar, Esenyurt'taki Modern Sanayi Merkezi'ni anlattı!


Geri Dön