23 / 04 / 2024

Alaeddin Babaoğlu: ABD’li fonlardan 1 milyar dolarlık yatırım desteği sözü aldık!

Alaeddin Babaoğlu: ABD’li fonlardan 1 milyar dolarlık yatırım desteği sözü aldık!

İstanbul’un cazibe noktalarından Haliç, inşaat firmalarının da radarına girdi. Amplio Emlak Yatırım Başkanı Babaoğlu, “ABD’ li fonlardan 1 milyar dolarlık yatırım desteği sözü aldık” dedi...



AB­D’li yatırım fonları Haliç’in dönüşümde başarıya ulaşması durumunda bölgeye 1 milyar dolarlık yatırım için kapıları araladı. Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, “Fonlar bizim bölgeye yapacağımız 300 milyon dolarlık yatırımın başarısını görerek muslukları açacak. Birçok fon bölgeyi mercek altına aldı. Özellikle ABD’deki fonlardan 1 milyar dolara ulaşacak yatırım desteği sözü aldık” dedi.


Bakanlıktan izin bekliyor


Haliç Sütlüce’de yatırımcısı oldukları Hilton Garden Inn otelini de içine alan yaklaşık 30 dönümlük alanda kentsel dönüşüme yönelik 300 milyon dolarlık bir yatırım projesi gerçekleştirdiklerini Belirten Alaeddin Babaoğlu, projenin iki etaptan oluşacağını, inşaat için gün saydıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin beklediklerini söyledi.


Otel yatırımları hızlandı  


Bölgede ilk otel yatırımı yapan şirket olduklarını hatırlatan Babaoğlu, kendilerinden cesaret alarak farklı yatırım gruplarından 5’inin daha otel yatırımına başladığını aktardı.


Duvarlar örülmeyecek


Proje genelinde AVM yerine manav, terzi ve kafeler yer alacak. Esnafın ve beyaz yakalıların iç içe yaşayıp komşu olacağı bir mahalle tasarlanıyor. Her bütçeye uygun konutların yer alacağı projede fiyatların 250 bin liradan başlaması öngörülüyor. Hak sahiplerinin borçlandırılmayacağını dile getiren Babaoğlu, “Sadece metrekareler biraz küçülecek ama evlerin değeri artacak” dedi.


170 hak sahibiyle anlaştı


Beyoğlu Belediyesi’nin de desteğiyle şirket 30 dönüm arazi üzerinde yapılacak dönüşüm projesi için 170’in üzerinde hak sahibi vatandaşla anlaşmaya vardı. Ağustos 2010’dan bu yana 19 bin metrekare arsa içinde inşa edilecek ilk etap içinde yer alan hak sahipleri bölgeden çıkarıldı ve kira yardımı yapılmaya başlandı. Proje 5 ila 10 katlı binalardan oluşacak ve 300’e yakın bağımsız birimden oluşacak. Evler jeotermal ısı pompalarıyla kendi enerjisini üretecek ve enerjide tasarruf sağlanacak.

 

EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön