20 / 04 / 2024

Amplio Emlak Haliç için ABD fonlarından 1 milyar dolar yatırım sözü aldı!

Amplio Emlak Haliç için ABD fonlarından 1 milyar dolar yatırım sözü aldı!

Haliç Sütlüce'de 30 dönümlük alanda 300 milyon dolarlık kentsel dönüşüm yatırımı planlayan Amplio Başkanı Alaeddin Babaoğlu," ABD'deki fonlardan 1 milyar dolarlık yatırım sözü aldık" dedi.




Babaoğlu açıklamasında, "AVM yerine manavın, terzinin, kafelerin yer alacağı, esnafın ve beyaz yakalıların komşu olacağı bir mahalle olacak. Her bütçeye uygun konutların yer alacağı projede ev sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik tüm detayı düşündük" dedi. 


Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç Sütlüce'de yatınmcısı olduldan Hilton Garden Inn otelini de içine alan yaklaşık 30 dönümlük alanda kentsel dönüşüme yönelik 300 milyon dolarlık bir yatınm projesi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Babaoğlu, iki etaptan oluşan bu projenin başarılı olması halinde yine Haliç'te kullanılmak üzere ABD'deki fonlardan 1 milyar dolara ulaşacak yatınm desteği sözü aldıldannı söyledi. 



BOĞAZA ALTERNATİF 


Dönüşüm projelerinin yabancı fonlar tarafından takdirle karşılandığını belirten Babaoğlu, Haliç'in boğaza alternatif olma yolunda çok hızlı adımlar attığını söyledi. Babaoğlu, "Bizden cesaret alan 5 otel daha, Haliç'te yatırım yapmaya başladı" diye konuştu. Babaoğlu aynca, ilk etapta Beyoğlu Belediyesi'nin de desteğiyle 170'in üzerinde hak sahibi vatandaşla anlaşmaya vanldığını belirtti. 



BORÇLANMADAN MÜLK SAHİBİ


Kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirileceği Haliç Sütlüce'de oturan kişilere Ağustos 2010'dan bu yana, kira yardımı yapıldığını söyleyen Aleaddin Babaoğlu, bu kişilerin borçlandırmadan yeni projede hakkaniyetlerine göre mülk sahibi olacaklanm da sözlerine ekledi.




Yeni Şafak


Geri Dön