16 / 04 / 2024

Bayraktar İnşaat son 6 yılda 1 milyar dolar yatırım yaptı!

Bayraktar İnşaat son 6 yılda 1 milyar dolar yatırım yaptı!

Başkent Ankara'da Via Tower, Via Green, Via Fiat ve Via Twins projeleriyle inşaat sektöründe durmadan yoluna devam eden Bayraktar İnşaat, son 6 yılda 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi.



Ankara'nın ofis ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen Bayraktar İnşaat, 2015 yılında konut ve ofislerin bulunduğu meg'a projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ankara'da ofis ihtiyacının hala çok fazla olduğunu kaydeden Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, "Ankara'da ofis ihtiyacı İstanbul'dan daha fazla, bürokrasinin ve iş dünyasının kalbi Ankara'da tamamladığımız projelerimizle, ofis ihtiyacının belirli bir kısmını karşıladık" diye konuştu. "Via Fiat" projesinde ofis kiralamalarının başladığını belirten Bayraktar, "Modüler olarak tasarladığımız ofislerimiz 100 metrekareden başlayıp 5 bin 176 metrekareye kadar büyüyebiliyor. Bu sebeple projemiz her sektörden büyük firmaların markajı altına girdi" dedi. 


İş merkezi ve iş hanı gibi yapıların yerini plazalara bıraktığını belirten Bayraktar, "Artık plaza yapmak da yetmiyor. İçerisine ofis sahiplerini ve çalışanlarını mutlu eden donatılar koymak gerekiyor. En büyük sorun yüksek aidatlar. Biz yeşil ve akıllı bina sistemleriyle Ankara'nın en düşük aidatlı projelerini hayata geçirdik. Tüketicilerin yaşamım kolaylaştıran donatılar ekledik. Plazalardaki suni iklimlendirmenin yol açtığı sağlık problemlerini de ortadan kaldıracak şekilde, açüır camlar dizayn ettik" diye ifade etti. Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçirilen ve 128 ofisten oluşan Via Green projesi, Ankara'nın ilk Leed Gold sertifikasına sahip iş merkezi unvanına sahip. 


Teslimlerin başladığı Via Green projesinde ofislerin haricinde 11 dükkân ve 3 mağaza da bulunuyor. Via Fiat projesinde 25 bin 542 metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Toplam 68 ofisin yer aldığı Via Fiat projesinde 6 toplantı odası bulunuyor. 


Dünya 


Geri Dön