25 / 04 / 2024

Alanya Fortuna Resort'ta bedensel engelliler için plaj!

Alanya Fortuna Resort'ta bedensel engelliler için plaj!

Türkiye'nin en önde gelen engelsiz projelerinden Fortuna Resort Spa & Wellness Center'ın ilk etabı kullanıma açıldı. Projede bedensel engelliler için plaj yapıldı.



Türkiye'nin en önde gelen engelsiz projelerinden Fortuna Resort Spa & Wellness Center'ın, 6 bloktan oluşan ilk etabı Alanya'nın Demirtaş Mahallesinde hayata geçti. Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü ise özellikle tekerlekli sandalye kullanan Avrupalı tatilcilerin tercihi haline gelen projenin Türkiye'de satış ve pazarlamasını gerçekleştirmek için anlaşmaya vardı. Bu anlaşma aracılığıyla, bölgeye çok sayıda engelli turistin tatil yapmak üzere gelmesi bekleniyor. 


Alanya'da 17 yıldır faaliyet gösteren Taya İnşaat, yapımına 20 Eylül 2013 tarihinde başladığı Türkiye'nin engellilere özel ilk turizm projesi Fortuna Resort'un ilk etabını 2015 yılında kullanıma açtı. Taya İnşaat'ın sahibi Tamer Yalçın, ticari hayatının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer almayı önemsediklerini ifade ederek, "Engelli bireylerin bizim sektörümüzde yaşadığı yapısal sorunlar, günlük yaşamda karşılaştığı sıkıntılar bizi derinden etkiledi ve bir çözüm arayışına yönlendirdi" diye konuştu.. 


Bedensel engelliler için plaj 

Yalçın, tesisi hayata geçirmeden önce kendisinin tekerlekli sandalye ile gezerek kontrollerini yaptığını vurgulayarak, "Hastane ortamından farklı ama engelli birey standartlarına uygun yapılmış dairelerimiz de öz bakım becerilerini ve yemeğini kimseye ihtiyaç duymadan tek başına yapabilir" dedi. 


Dünya


Geri Dön