28 / 03 / 2024

Atlas Halı, görme engelliler için halı üretti!

Atlas Halı, görme engelliler için halı üretti!

Atlas Halı, görme engelliler için özel halı üretti. Braille alfabesi ile hazırlanan özel tasarımlı bu halılar ile görme engellilerin dünyasına da girilecek. Bu halı içeriğinde çeşitli mesajlar taşıyacak.



Kişiye ve mekana özel halılar üretmeyi mümkün kılan robotik kontrollü halı üretim tekniği ile tasarlanan bu halı içeriğinde çeşitli mesajlar taşıyacak. İstenilen ebatta ve renkte üretilen bu halılarda, kişisel mesajlar yer alabilecek. Halıya kazandırılan üçüncü boyut özelliği ile Braille alfabesindeki kabartma yazı tekniği birleştirilerek kısa şiir ve metinler de işlenebilecek. Bu kapsamda üretilen ilk halının üzerinde de ‘Rengim Sensin’ mesajı verildi. Tasarım ödüllerine adaylığı da bulunan halı, Gaziantep’te düzenlenen dünyaca ünlü Domotex Halı Fuarı’nda da sergilendi.


Yeni inovatif çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “2011 yılından beri sektör içinde sergilediğimiz inovatif yaklaşımımızı şimdi de görme engellilere yönelik yaptığımız halıyla pekiştirmek istedik. Proje, aslına bakarsanız, markamızın tüketiciler arasında duygusal bağ oluşturmak amacıyla yola çıkarak geliştirdiğimiz bir proje. Görme engelli kardeşlerimize yönelik, onlara özel halının üzerine mesajlar içeren, ama görme engelli olmayan ve aynı evde yaşayan diğer tüketicilerimiz için de aynı zamanda dekoratif olacak bir üründen bahsediyoruz. Renkli bir halı düşünün, bu renkli halı evinizin içerisinde dekoratif duracak ama aynı zamanda görme engelli kardeşimiz için de üzerinde bir mesaj taşıyacak. Yani görme engelliler için renk algısı olmadığı için biz onlara rengi yazıyla aktarma yönüne gittik. Renkli halı evinize renk katarken görme engelli kardeşimiz için de içerisinde bir mesaj taşıyacak. Kişiye özel halı projesi dahilinde olduğu için tüketiciler her türlü mesajı halıya yazdırabilecekler. Tek bir sipariş bile üretebiliyoruz.” şeklinde konuştu. El ve ayaklarla yazının okunabileceğini dile getiren Bebitoğlu, “Bu halılar aynı zamanda işlevsel olarak da kullanılabilir. Biz burada duygusal bir bağ hedefledik ama bir tüketicimiz evindeki görme engellinin, yolu rahatça bulabilmesi için onların alfabesiyle yön uygulamasını halıya taşıyabilir.” ifadelerini kullandı.


Zaman 


Geri Dön