24 / 04 / 2024

Niğde'de görme engelliler için düzenlenen caddeler TBMM'de!

Niğde'de görme engelliler için düzenlenen caddeler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki yapıların, cadde ve kaldırımların görme engellilere uygun hale getirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşıdı..



Niğde de görme engelliler için düzenlenen caddeler TBMM de!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli'ndeki yapıların, cadde ve kaldırımların görme engellilere uygun hale getirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Gürer önergesinde "Niğde ilimizdeki görme engelliler için az da olsa mevcut yapılardaki hissedilebilir yüzeylere erişilebilirlik için yapılan düzenlemeler yeterli midir? Kaç cadde ve sokak bu bağlamda kaldırım çalışması yapmıştır. Kaç kamu ve kuruluşun bu yönde yol düzenlemesi vardır?" diye sordu.


Gürer ayrıca "Bağımsız ve güvenle şehrin cadde ve sokaklarında kimseye bağlı olmadan dolaşabilmesi yani, umuma açık cadde ve sokaklarda yer alan kaldırımlar üzerinde erişilebilir bir biçimde Türk Standartları Enstitüsü'nce belirlenen standarlarda hissedilebilir bir biçimde Türk Standartları Enstitüsü'nce belirlenen standartlarda hissedilebilir yüzeyler yapılmış mıdır? Yüzeuler için yapılan çalışmaların TSE belgesi mevcut mudur?" sorusunun da Bakan Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.




Geri Dön