19 / 04 / 2024

atlas halı görme engelliler için halı üretti

atlas halı görme engelliler için halı üretti

Atlas Halı, görme engelliler için özel halı üretti. Braille alfabesi ile hazırlanan özel tasarımlı bu halılar ile görme engellilerin dünyasına da girilecek. Bu halı içeriğinde çeşitli mesajlar taşıyacak.

TMSF, 3 dev şirketi satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Royal ve Atlas Halı İle Nakpilsa Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa sundu. Muhammen bedelin 1,8 milyar lira olduğu açıklandı. İşte tüm detaylar...

Enflasyon ne zaman tek haneli olacak? Hükümet tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun politikalarını adım adım Orta Vadeli Program'da görme imkanı olacak" ifadesini kullandı.

Altın dehası İslam Memiş'ten büyük ikaz geldi! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Altın ve dövizdeki dalgalanma ile açıklamalar yapan Piyasa dehası İslam Memiş bayramda dikkat çeken bir ikaz yaptı. "Bugüne kadar böyle bir hal görmemiştim" diyen İslam Memiş, altın ve döviz ücretlerindeki tuzağı yazdı: Altın ve dolar ücretlerinde yükseliş ne kadar sürecek?

TOGG'dan görme engelli kullanıcıları mutlu eden haber!

Görme engelli bireyler, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürün ve hizmetlerinden eşit ve erişilebilir şekilde yararlanabilecek.  İşte yapılan o anlaşma...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ünlü yatırım bankacısı, Ethereum'un Bitcoin'i geçeceğini duyurdu! Piyasanın hakimi olacak!

George Soros’un 28 milyar dolarlık fonunu yöneten Dawn Fitzpatrick, artan iklim korkularının gerekçe göstererek Ethereum’un Bitcoin’den daha çok talep görme olasılığının arttığını belirtti.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'deki 6.7 milyon konut riskli!

Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 16'sı 1970'li, yüzde 22'si 1980'li, yüzde 24'ü 1990'lı senelerde ve yüzde 21'i 2000 yılı sonrasında yapıldı. Hasar görme olasılığı yüksek 6,7 milyon bağımsız bölümde dönüşüm gerekli.

Adana Yüreğir Belediyesi'nden rayiç bedeli için kolaylık!

Adana Yüreğir Belediyesi, Tapu Müdürlüğü’ne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Böylelikle vatandaşların rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gitmesi gerekmeyecek.

Depremde hangi binaların hasar görme olasılığı yüksek?

Deprem Haftası'nda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Zekai Celep, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha kapsamlı. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Kuralların uygulanması da gerekiyor" dedi.

TMSF, Royal ve Atlas Halı'yı satışa çıkardı!

Muhammen bedeli 353 milyon TL şeklinde belirlenen Royal ve Atlas Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına yönelik ihale 18 Aralık tarihinde yapılacak

TMSF, İstanbul ve Gaziantep'teki 4 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Naksan Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Nakpilsa Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Royal ve Atlas Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile BCF 1 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satıyor. 

atlas halı görme engelliler için halı üretti Haberi

atlas halı görme engelliler için halı üretti

Kişiye ve mekana özel halılar üretmeyi mümkün kılan robotik kontrollü halı üretim tekniği ile tasarlanan bu halı içeriğinde çeşitli mesajlar taşıyacak. İstenilen ebatta ve renkte üretilen bu halılarda, kişisel mesajlar yer alabilecek. Halıya kazandırılan üçüncü boyut özelliği ile Braille alfabesindeki kabartma yazı tekniği birleştirilerek kısa şiir ve metinler de işlenebilecek. Bu kapsamda üretilen ilk halının üzerinde de ‘Rengim Sensin’ mesajı verildi. Tasarım ödüllerine adaylığı da bulunan halı, Gaziantep’te düzenlenen dünyaca ünlü Domotex Halı Fuarı’nda da sergilendi.


Yeni inovatif çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “2011 yılından beri sektör içinde sergilediğimiz inovatif yaklaşımımızı şimdi de görme engellilere yönelik yaptığımız halıyla pekiştirmek istedik. Proje, aslına bakarsanız, markamızın tüketiciler arasında duygusal bağ oluşturmak amacıyla yola çıkarak geliştirdiğimiz bir...