23 / 04 / 2024

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



Konut sigortası, evinizi ve eşyalarınızı yangın, hırsızlık, deprem, sel gibi pek çok riske karşı koruma altına alan bir sigorta türü olarak biliniyor. Konut sigortası zorunlu deprem sigortasından farklı olarak sadece Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından belirlenen limitlerle değil çok daha geniş bir yelpazede evinize ve eşyalarınıza koruma altına alıyor.

Zorunlu deprem sigortası ile konut sigortası karıştırılmamalıdır. Zorunlu deprem sigortası diğer ismi ile DASK sadece belli başlı masraflar dışında diğer masrafları karşılamıyor yani kapsama alanı çok kısıtlı oluyor. Konut sigortası ise isteğinize bağlı olarak evinizle ilgili her şeyi kapsama gücüne sahip bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut sigortası, zorunlu deprem sigortasının karşılamadığı hasarları da karşılayarak ev sahiplerine oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Sigorta sözleşmenizin kapsamına göre konut sigortası evinizde ve eşyalarınızda oluşacak hasarları, deprem sonrası otel masraflarınızı, kapıda kalmanız durumunda çilingir masrafınızı, yılda bir kereye mahsus olmak üzere klima ve kombi bakımlarını ve bunun gibi çeşitli masrafları karşılıyor. 

Ev sahipleri konut sigortası yaptırarak bir anlamda afet sonrasında kendilerini garantiye almış oluyorlar. Saydığımız avantajlar neticesinde konut sigortası yaptırmak ev sahipleri için aslında bir ihtiyaç haline geliyor. 
 


Geri Dön