18 / 04 / 2024

Konut sigortası neleri kapsar?

Konut sigortası neleri kapsar?

Konut Sigortası, evinizi veya belirli dönemlerde ikamet ettiğiniz yazlığınızı risklere karşı güvence altına alıyor. Peki, konut sigortası ile neleri kapsam altına alabilirsiniz? Konut sigortası neleri kapsar? İşte yanıtı..



Konut sigortası neleri kapsar?

Konut Sigortası, evinizi veya belirli dönemlerde ikamet ettiğiniz yazlığınızı, deprem, sel, terör, yangın, hırsızlık, dahili su, fırtına, vb. risklere karşı güvence altına alan bir poliçe türü olarak karşımıza çıkıyor.


Konut sigortasında ödenecek tutar, deprem risk bölgelerinin farklılığından dolayı meskenin bulunduğu il ve ilçeye gore farklılık gösterebiliyor.


Ayrıca binada bulunan toplam kat sayısı, konutun bulunduğu kat, yapı tarzı, konutunuzun brüt metrekaresi de primi etkileyen unsurlar arasındadır.


Konut sigortası teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte hepsinde ortak olan ana teminat yangın teminatı olarak ifade ediliyor.


Yangın teminatı: Yangın, yıldırımın ve infilakın neden olduğu zararları güvence altına alıyor. Konut Sigortasında Bulunan Ek Teminatlar şu şekilde sıralanıyor.


Sel/su baskını

Cam kırılması

Ferdi kaza

Hırsızlık

Yardım hizmetleri

Enflasyondan korunma

Deprem ve yanardağ püskürmesi

Aile reisi sorumluluğu

Dahili su

Yer kayması

Araç çarpması

Fırtına

Duman

Kar ağırlığı

Yangın mali mesuliyet ve kira kaybı

Enkaz kaldırma



Konut sigortası zorunlu mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön