29 / 03 / 2024

Alanya GES projesi onaylandı!

Alanya GES projesi onaylandı!

Alanya Belediyesi'nin hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali Projesi (GES), Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.



ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi, Alanya Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında gösterilen Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi'ni onayladı. Bugün yapılan BŞB Meclisi'nde ayrıca Mahmutlar Mahallesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planına yapılan itirazlar da karara bağlandı. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun "olumlu" görüşüne istinaden Toslak Mahallesi'ne kurulacak Güneş Enerjisi Santrali'nin imar planları Antalya BŞB Meclisi'nde oybirliğiyle onaylandı. 4 Nisan tarihinde Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (CLK) ile Güneş Enerji Santrali'nin bağlantı protokolünü imzalayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Artık ihale süreci ve sahada kurulum çalışmaları başlayacak" dedi.

 ÜÇ AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKACAK

Akdeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçirecek ilk ve tek kamu kurumu olmanın kendilerine gurur verdiğini söyleyen Başkan Yücel, yaklaşık 16 aylık bir mücadelenin ardından projenin son aşması olan bağlantı sözleşmesini Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi’yle 4 Nisan'da imzalamıştı. Başkan Yücel, “Şimdiden Alanya’mıza ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu projemizi 3 aylık süreçte ihaleye çıkartıp yer teslimini yaptıktan sonra yılsonuna kadar inşallah kendi elektriğimizi kendimiz üreten ve tasarrufunu sağlayan bir belediye olacağız. Bu kısa zaman zarfı içinde Alanya Belediyesi olarak bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Alanya postası Gazetesi


Geri Dön