26 / 04 / 2024

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm krizi!

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm krizi!

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm krizi sürüyor. Mağdur olduklarını söyleyen Aşur Bal, Alanya Belediyesi’nin siyasi çıkarlar kapsamında davrandığını ortaya çıkardı.



Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde meydana gelen kentsel dönüşüm krizi sürüyor. Mağduriyet yaşanılan Mahmutlar Mahallesi’nde 4,5 yıl boyunca devam eden krizde hala yıkım çalışmaları tamamlanamayan metruk bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verildiğini ifade eden Aşur Bal, Alanya Belediyesi’nin siyasi çıkarlar kapsamında davrandığını söylüyor. 

Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Belediye’nin bu yanlıştan ivedilikle dönmesi gerektiğinden bahseden Bal, ‘’Mahmutlar’daki bu riskli bina ile ilgili daha önce de açıklama yapmıştım. Bakanlık tarafından yıkımla ilgili yazı 3 Mart 2020 tarihinde geldi. Nihai bir karar. Binanın yıkımıyla ilgili yazı elimizde. Belediyeye ve bana yazıyı bakanlık gönderildi. Bakanlık adına Bakan Yardımcısı tarafından gönderilen yazıda ‘’Belirtilen sebeple ilgili de kayıtlı dilekçeye konu edilen yapı hakkında kanunun uygulama yönetmeliğinin 8. maddesinde belirtilen prosedüre göre taliye ve yıkım işlemlerinin ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir’’ ifadeleri yer alıyor. Bu yazı Alanya Belediyesi’ne geleli 1 ayı geçti. Ama binayı yıkmıyorlar. Bugün duyduğuma göre belediye de birileri bu bina sahibini siyaseten koruma altına almış. Yanlış yapıyorlar. Bu işin sorumlusu belediyedir. Belediye bu binayı yıkmaktan imtina ediyor. Suç işliyor. Kaymakamlığa bugün dilekçe verdim. 30 Nisan’dan sonra da adli makamlara suç duyurusunda bulunacağım’’ diye konuştu.


 


Geri Dön