28 / 03 / 2024

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!



AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeniyle Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!  Ata'nın önündeki 30 Ağustos töreni 9 dakika sürerken Alanya AK Gençlik'in başka bir yöntemle, dua ederek kutladığını gazeteler yazdı! * Trabzon Uzungöl'de Vahabi imam el Ureyfi'nin namaz ve hutbesi sonrasında eski belediye başkanı ve AKP milletvekili Asım Aykan, "Yıllardır özlediğimiz tabloydu. Caminin üçte ikisi Arap turistti. Trabzon turizmde kabuğunu kırıyor!" dedi. 

•Diyarbakır'da 30 Ağustos törenine yerel yöneticiler katılmazken, Antalya'daki törenlere turistler de katılmıştı! 'Ağustos sonunda çoğunluğunu İç Anadoluluların oluşturduğu konuklar gitti. Aslında yerli turistler, biz Alanyalılardan daha çok denize girmişlerdi! EYLÜL '2 Eylül'de ALTSO, Mola meydanına bakan binaya büyük bir Mevlüt Çavuşoğlu posteri astı. 

* Alanya Belediyesi'nin beş yıllık stratejik planı AKP ve CHP'nin karşı oylan ile kabul edilmedi. 

"3 Eylül'de Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir in İzmir'e vali yardımcısı olarak atandığı, yerine ise Hasan Tannseven in geleceği bildiriliyordu. 

* Bir ara yine gündeme getirilen Alanya'nın il olma beklentisi, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nıın kesin açıklaması ile son buluyordu. 

*2013-14 sezonunda Antalya çanağına 40 bin yeni turistik yatağın eklendiği bilgisi verildi. 

* İlk kez Türkiye'ye gelen İskandinav bir çift, plajdaki görevliye, "Soyunarak (mayolu olarak!) güneşlenebilir miyiz?" diye sormuşlardı. 

"Okulların açılışı öncesi hız kazanan sünnet konvoylarında başı "sarıklı" çocuklar çoğalmaya başladı! + İşitme engelliler voleybol şampiyonası yapıldı. 

*16 Eylül'de olağanüstü toplanan Alanya Belediye Meclisi'nde 2015-2019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan kabul edildi. Her yıl en az bir kavşağın yapılması da plan içinde yer alıyordu!. 

¦Kerem Görsev Trio ve Dominic Miller başta olmak üzere çok önemli yabancı sanatçılar 12. 

Alanya Cız Günlerinde yer aldı. 

*20 Eylül'de IŞİD' in elinde esir tutulan 49 kişi ülkeye geldi. 

*Yeni kaymakam Hasan Tanrıseven Dinek mevkiindeki Alanya tabelasının önünde ailesiyle fotoğraf çektirip sosyal medyada yayınlayarak göreve başladı. 

*Dim Çayına su verilmeyince çay kenarındaki işletmeciler yakınmalarını dile gelirdi. Biz ise onların o güzelim vadiyi nasıl çirkinleştirdiklerini kimselere anlatamadık! *Başbakaıı Yardımcısı Bülent Anne 23 Eylül'de yaptığı açıklamada ortaöğretim kurumlarında başörtüsünün serbest kalacağını açıkladı... 

"Yeni kaymakam Tanrıseven' in ilk demeçlerinden birisi "Alanya Miamiolacak!" şeklindeydi! *27-28 Eylül günü yapılan Dünya Triatlon Kupası Alanya ayağı yanşmaları için şehir yolları üç gün boyunca kapalı kaldı. Bu uygulama sonradan şikayet konusu oldu. 

* Antalya Büyükşehirden yetkililer Alanya şehir içi ulaşımının düzenlenmesi için toplantıya geldiler. 

*29 Eylül de Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) açılışı çok ilginç görüntülere sahne oldu. Eski, yeni kaymakamlar; eski yeni belediye başkanları; birbirini süzenler; o esnada kurulan ittitaklan anlamaya çalışanlar; yükselmiş egolarını bir türlü bastıramayanlar ve bir şeyden habersiz üniversite öğretmen ve öğrencileri... 

* Geleneksel Salı sohbetlerine konuk olan (Eskit Kaymakamın Erhan Özdemir "Alanya'yı yarı yolda bırakmak istemezdim!" dedi. 

*Cumhurbaşkanı Erdoğan; Dünyada fizik, kimya dersleri tartışması söz konusu değilken din dersi neden sorun oluyor.? 

H- U. EKİM "Alanya Belediye Meclis kararı ile büyük tartışma konusu olan mypet'e yasaklama geldi, gelecek sezon kiralama yapılmayacağı söylendi. 

"ALTİD Başkanı Burhan Sili turizm sezon iyi geçtiğini söylüyordu. Oysa benim şehir içindeki işletmelere ilişkin istatistiklerim yüzde 10 azalışı gösteriyordu. 

"Alanya Öğretmen evinde şarkı söyleyen sanatçı Onur Eren e Öğretmen Evi Müdürü Ahmet Aksoy'un "sarı saçlım mavi gözlüm" parçasını söyletmemesi Ekim ayının en önemli olayıydı. CHP Alanya teşkilatı, o esnada orada bulunan yeni kaymakam Tannseven'in olaya müdahale etmemesini kınadı... 

* Hemen sınırımızda yer alan Kobane krizi turizmciyi kaygılandırdı. AKTOB Başkanı Yusut Hacısüleyman, "Savaşın adı bile kötü" derken, ALTİD Başkanı Burhan Sili Türkiye'nin Ortadoğu'daki çıkarları için uygun bulduğu tezkereyi desteklediğini söyledi! * Alanya ve Çin'deki kardeş şehri Füshun arasında kültürel aşçı değişimi nedeniyle Çin 'den aşçılar geldi. 

¦Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnternetten gittikçe hoşlanmıyorum! *Başbakaıı Yardımcısı Bülent Arınç: Kobane'ck? 

mücadele edenlere başarılar dileriz! *Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin 7 Ekim günü yaptığı açıklamada "Ortaokul ve liselerde başörtüsü kararı okullaşmayı teşvik için alınmıştır" dedi. 

"9 Ekim'de IŞİD Kobane'yi büyük oranda alıyordu. Sonrasında Diyarbakır'da sıkıyönetim ilan edildi. TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, *Bu i v&ato^enialanv&conı olaylar Alanya'nın kış turizmini etkilemez' dedi. 

*AKP milletvekili Emrullah İşler: IŞİD öldürüyor ama işkence bari yapmıyor! * 10 Ekim'de yapılan ihalede Aile Çay bahçesi i 350 bin liraya Necip Aslan'da kalıyor. Yeni Alanya Gazetesi nde Aslan'ın, Adem Murat Yiicel'in belediye başkanlığını almasından sonra belediye önünde deve kurban ettiği hatırlatılıyordu. 

*15 Ekim. Antalya Lara plajının 20 yıl süre ile ihaleye verilme yetkisinin belediye meclisince kabul edilmesinin, Alanya için de bir örnek oluşturabileceğinden korkuluyor. 

* 16 Ekim. Alanya apart otel işletmecileriyle buluşan ALTSO Başkanı Şahin tanıtım bütçesinin artırılarak ALT AV bünyesine emlak ve inşaat sektörünün de alınması isteğini, bir kez daha yineledi... 

" 18 Ekim. Türkiye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2015-16 yılları Geçici Üyeliği seçimlerini kaybetti. 

¦ALTSO Paris'te stand açtı. 

'ALTSO Başkanı Şahin in, "ALTSAV'ınbaşına Tanrıseven geçsin' önerisine sıcak bakan Alanya Kaymakamı Tanrıseven, "Görevden kaçmam' dedi. 

*21 Ekim. Alanya kaymakamı: "Yurt dışı fuarlar yalnızca turizmi hedef almamalı. Alanya'da ev sahibi olan yabancının da artırılmasına çalışılmalı" *24 Ekim'de ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu'nun, "Kamu yöneticileri vakıf yönetimlerinde yer alamaz" sözüne kızan ALTSO Başkanı Şahin, 'Kaptanoğlu kaymakamdan özür dilesin aksi takdirde ilişkilerimizi askıya alırız!" dedi. 

*Turizm Bakanı Ömer Çelik helikopterle Antalya'yı havadan gezmiş ve "Kaçak otelleri yıkacağız!" demiş... 

*AKEDAŞ Müdürü Akboğa Alanya enerji altyapısının eski ve yetersiz olduğunu söyleyerek önlem alınacağını söyledi. 

KASIM * Aşure ayı siyasi parti, kişi ve kurumların yarışıp) şeklinde geçti. 

*Alanya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Hizmetleri Bölümünün düzenlediği Sibel Can konserinin biletlerinin 1000 TL olduğu anons edildi! "İstanbul'da şehre inen domuz haberleri ulusal medyada yer alırken, Alanya'nın Karagedik mevkiindeki muz bahçelerine de domuzlann musallat olduklarını öğrendik. 

¦Bülent Arınç: Dağ taş zeytin oldu! * Demokrasi anlayışını tek liste geleneği ile sürdüren AKP'de, 9 Kasım günü düzenlenen kongrede Alanya İlçe Başkalığı için Mustafa Berberoğlu'nun karşısına aday olarak Sabri Tok un çıkması alışılagelmemiş bir durumdu. "Berberoglu halkın adamına karşıdT manşetleri sonrası Berberoğlu olayı hizipçilik olarak yorumladı... 

* ALTSO Başkanı Şahin, "Emlak ve inşaat sektöründen 300-500 bin lira vererek Alanya tanıtımı yapanlar var. Onlar da tanıtım içinde yer almalılar." 

¦AKP ilçe yönetim kurulunda görev alan beş kadından Ceyda Gorucu CHP geçmişi ile tepki alırken bir diğer laik ve uygar öğretmen Fatma Taşpınar hiç tartışılmadı! ilu için dev poster. 

Triatİon Dünya Kupan ayağı. 


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön