26 / 04 / 2024

Alanya'nın imar ve yapılaşma sorunları çözülüyor!

Alanya'nın imar ve yapılaşma sorunları çözülüyor!

Alanya’nın imar sorunlarını tek tek çözüme kavuşturan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 yıldır birçok mahallenin yıllardır beklediği imar planı değişikliklerini de hızla tamamladı.




Alanya Belediyesi'nde yer alan habere göre, Alanya Belediyesi, mahallelerin 1/25000’lik Çevre Planı, 1/5000’lik Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarıyla birlikte 18. madde uygulamalarını da ivedilikle hazırlayarak, düzenli yapılaşmanın da önünü açtı. Planları Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye Meclisi’nde onaylatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mahallelerin yıllardır bekleyen sorunlarını çözerek şehirde plan bütünlüğünü de sağladı.

Alanya merkez ve beldelerin imar bütünlüğünü sağlayacak olan planlamaları hızla yapan Belediye Başkanı Yücel; “Birçok mahallemizin planlamalarını yaptık. Geriye dönük yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdık. Avsallar, Demirtaş, Yeşilöz, Oba, Mahmutlar, Kestel, Türkler, Çıplakılı, Cikcilli gibi Büyükşehir Yasasıyla merkeze bağlanan birçok mahallenin imar sorunlarını çözdük. Merkezde ise kuzey Alanya’da Küçükhasbahçe, Büyükhasbahçe, Kütürüp, Sugözü ve Tepe mahallerinin yanı sıra yine şehrin batı girişinde Dinek Mahallesi’nin imarla ilgili sorunlarını çözerek planlı yapılaşmanın önünü açtık, vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik. Kentsel dönüşümle ilgili de merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde ilk adımı attık.” diye konuştu.

PLANLAMA YAPILAN ALANLARLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

Küçükhasbahçe ve Büyükhasbehçe Mahalleleri: Kuzey Alanya’da Küçük ve Büyük Hasbahçe mahallerinde 18. Madde uygulaması ile ilgili yıllardır çözülemeyen sorunlar davacı ile görüşülerek çözüldü ve yapılaşmanın devamlılığı sağlandı.

Kütürüp ve Sugözü Mahalleleri : Kuzey Alanya’nın diğer kısımları Kütürüp ve Sugözü mahallerinde devam eden mahkemeleri sonlandırmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözmek amacıyla 1/5000 ölçekli nazım imar planı tamamlandı ve onaylandı. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ise 2018 Mayıs ayında Büyükşehir Meclisi tarafından onaylandı. 

Tepe ve Dinek Mahalleleri: Alanya’nın parselasyon planları ile ilgili sorunların yaşandığı Tepe ve Dinek mahallelerinin Belediye tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylandı ve parselasyon plan çalışmaları da sürüyor.

Cikcilli Mahallesi: Yeni çevre yolunun Cikcilli Mahallesi sınırları içinden geçen bölümleriyle ilgili belediyemizce hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylandı ve parselasyon planları da yürürlüğe girdi.

Oba ve Çıplaklı Mahalleri: Gelişen Alanya’nın büyüyen Oba ve Çıplaklı mahallelerinde geleceğe yönelik olarak yapılan düzenlemeler çerçevesinde Oba Mahallesi Çarşamba Mevkii ve Çıplaklı Mahallesi arasında, kuzey-güney yol çalışmalarında Çarşamba Kavşağına ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylandı ve parselasyon çalışmaları sürüyor.

Mahmutlar Mahallesi: Mahmutlar Mahallesi’nin yıllardır devam eden 1/25000 ölçekli çevre planı, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları belediye tarafından hazırlanarak, onaylandı ve yürürlüğe girdi.

Kestel Mahallesi: Kestel Mahallesi’nin tamamını kapsayan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı belediye tarafından hazırlanarak onaylandı ve yürürlüğe girdi

Yeşilöz Mahallesi: Yeşilöz Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı belediye tarafından hazırlanarak onaylandı ve yürürlüğe girdi

Fığla Mahallesi: Eski Devlet Hastanesi bölgesinde vatandaşlarımızın mahkemelik problemlerini çözmek ve mahalleye yakışan bir dini tesis kazandırmak amacıyla yapılan planlama çalışmaları tamamlandı. 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu hazırlanarak onaylandı. Cami inşaatı sürüyor.

Çarşı Mahallesi Damlataş Bölgesi: Seçimden önce ihalesi gerçekleştirilen ancak bir türlü tamamlanamayan Teleferik için gerekli planlama çalışmaları dönemimizde hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. Plan uzun çalışmaların sonunda onaylatıldı. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının tamamlanmasıyla beraber Teleferik projesi de hayata geçirildi. 

Avsallar Mahallesi: Kapanan Avsallar Belediyesi zamanında yapılan plan, mahkeme kararıyla iptal edildiği için mahallede yapılaşma durduruldu. Belediye tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylandı.

Türkler Mahallesi: Yerel seçimlerden önce Bilaller, merkez ve Yanıklar bölgesi için hazırlanan planlara vatandaşların yoğun itirazından dolayı Belediye tarafından planların tamamı revize edilerek mağduriyet de ortadan kaldırıldı. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları da onaylandı. 

Yeşilöz ve Uğrak: Yaklaşık 3 yıldır Özel İdarede onay bekleyen Yeşilöz ve Uğrak mahallerinin nazım ve uygulama imar planları seçimden sonra belediye tarafından Özel İdareden teslim alınarak Büyükşehir Meclisinin onayı sağlandı.

Akhan Bölgesi : Alanya girişi yat limanı karşısı Akhan bölgesine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018 Mayıs tarihinde onaylandı.

Mahkeme Kararıyla İptal Edilen 18. Madde Uygulamalarıyla İlgili de Ciddi Çalışmalar Yapılıyor

Alanya genelinde tüm 18. Madde Uygulamalarında mahkeme kararları ile iptal edilen yerlerle ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden bir çalışma yapılarak sorunları çözümü için planlamalar sürüyor.

“ŞEHİRDE PLAN BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLADIK”


Büyükşehir Yasasıyla Alanya’ya bağlanan 17 mahallede bulunan farklı imar planları ve farklı yapılaşma koşullarını tek paydada toplayarak şehirde plan bütünlüğünü sağladıklarını dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Plan hükümlerini düzenleyerek uygulamaya başladık. Bu çalışmalarla aynı zamanda her mahallenin kendi dokusunu koruyacak çalışmalarımızı da uygulamaya koymuş olduk. ” diye konuştu.

 


“ALANYA’NIN EN KAPSAMLI KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI”

Şehrin çehresini tam anlamıyla yenilemek, mevcut sorunları ortadan kaldırıp daha düzgün ve daha modern şehirleşme adına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın ilk en kapsamlı kentsel dönüşüm startını Cumhuriyet Mahallesi’nden verdi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde Sanayi ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 37.3 hektarlık alanda kentsel dönüşüm uygulamak için hazırladıkları Riskli Alan Dosyası’nın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmî Gazetede yayınlandığını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu yılın ilk ayına Cumhuriyet Mahallesi’nde başlattığımız kentsel dönüşüm uygulamalarını, farklı bölgelerde de uygulayarak Alanya’yı yenileyeceğiz.” diye konuştu.


Geri Dön