20 / 04 / 2024

Alaplı Çağlayan Camisi inşaatına başlandı!

Alaplı Çağlayan Camisi inşaatına başlandı!

Zonguldak’ ın Alaplı ilçesinde Kılburnu mevkisinde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılacak Çağlayan Camisi' nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin 2015 yılında tamamlanması bekleniyor...




Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Kılburnu mevkisinde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılacak Çağlayan Camisi'nin temel kazı çalışmalarına başlandı.


Alaplı Çağlayan Camisi Dernek Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçenin Kılburnu mevkisinde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılacak Çağlayan Camisi'nin temel kazı çalışmalarına başlandığını, 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. İlçede uzun zamandan beri ikinci bir camiye gereksinim duyulduğunu belirten Türkoğlu, “Özellikle Cuma namazı ve cenazeler dolayı ile merkez camimiz yeteri kadar ihtiyacı karşılamıyordu. Bir hayırsever tarafından tapuda cami yapılmak koşulu bağışlanan arsaya cami yapmak için başlatılan girişimlerin sonuna gelindi. Çağlayan Cami İnşaatı 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılması için var gücümüzle çalışacağız. Bölgede eşi ve benzeri olamayan bir mimari yapıya sahip olacaktır. Ayrıca cami yapımının ardından söz konusu alanda büyük bir çay ocağı yaparak 250 cami cemaatine hizmete verecek bir sosyal alanda oluşturmuş olacağız” dedi.


Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da 26 yıldır bu caminin yapımının beklendiğini belirterek “İlçemiz merkezindeki tek cami olan Alaplı Merkez Camii, özellikle Cuma günleri ve cenaze olduğu günlerde ihtiyacı karşılayamıyor. Bugün temel kazısına başladığımız bu camii, ibadete açıldığında bu ihtiyaçlarımıza da cevap vermiş olacak” diye konuştu. Hayırsever bir vatandaşın cami yapımı şartıyla bağışladığı arsanın 450 metrekare olduğunu hatırlatan Çimenoğlu, şöyle konuştu: “Biz Alaplı Belediyesi olarak, 1500 metrekare daha yer kazandırmak suretiyle, cami alanını toplamda 2 bin metrekareye çıkardık. Caminin temel kazısını biz yapacağız ve temelini de Alaplı Belediyesi olarak biz atacağız. Bina ise Dernek tarafından yaptırılacak. Biz binanın yapımında da yardımcı olacağız. Ayrıca, caminin dış alanını yeşillendireceğiz, şadırvan ve dinlenme yerleri yapacağız. Toplam 600 kişi kapasiteli bu camii ibadete açıldığında, vatandaşlarımız özellikle Cuma namazlarını sokaklarda kılmak zorunda kalmayacak. Cenaze namazları da yine bu camimizde kılınabilecek. Caminin şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”



Ereğli Yeni Haber


Geri Dön