24 / 04 / 2024

Alarko Holding'ten Kazakistan Alma-ata Çevreyolu açıklaması!

Alarko Holding'ten Kazakistan Alma-ata Çevreyolu açıklaması!

Alarko Holding, Alsim Alarko San. Tes. ve Tic. A.Ş.'nin katıldığı İhale ile ilgili daha önce yapılan özel durum açıklaması hakkında güncelleme yaptı.



 


Alarko Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdiği açıklamada, Alsim Alarko San. Tes. ve Tic. A.Ş.'nin katıldığı İhale ile ilgili daha önce yapılan özel durum açıklaması hakkında güncelleme yaptı.


Alarko tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
Bağlı Ortaklıklarımızdan Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin liderliğindeki konsorsiyumun, Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığının düzenlediği Alma-ata Çevreyolu Yapım ve İşletilmesine ilişkin PPP ihalesine 26.11.2015 tarihinde sunduğu teklifin, ilgili ihale komisyonu tarafından değerlendirilerek en iyi teklif sahibi olduğunun tarafımıza bildirildiği ve takiben Konsorsiyum ile Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, Kazakistan hükümetinin yapacağı yasal düzenlemeleri müteakip en kısa sürede imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin Mutabakat Zaptı'nın 9 Eylül 2017 cumartesi günü her iki ülkenin Cumhurbaşkanları nezaretinde imzalandığı kamuya duyurulmuştu.

Konsorsiyum, yapılan yasal düzenlemeleri takiben yürütülen idari işlemlerin tamamlanmasını beklemektedir. 


Geri Dön