16 / 04 / 2024

Süreyya Sadi Bilgiç'ten dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Süreyya Sadi Bilgiç'ten dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç'ten Kanal İstanbul açıklamasıPlan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. 



Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Çalışmalar sonucu İstanbul Boğazı'ndan geçen yıllık gemi trafiğinin günümüzde yaklaşık 50 bin mertebelerinde olduğunu, fakat önümüzdeki dönemde bölge ülkelerdeki gelişmeler dikkate alındığında 2070'e giden süreçte 86 bin mertebelerine ulaşacağı tahmin edilmektedir. İstanbul Boğazı'ndan geçen trafiğin yüzde 20'si tehlikeli, madde taşıyan gemilerden oluşmaktadır" diye konuştu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulu'nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sürüyor. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

"BOĞAZDAN GEÇEN TRAFİĞİN YÜZDE 20'Sİ TEHLİKELİ"

Kanal İstanbul ile ilgili olarak Bilgiç, "Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunun hazırlanması amacıyla 2017 yılında yapılan etüt, proje işler kapsamındaki teknik çalışmalar devam ediyor, son aşamaya gelindi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi engel bulunmadığı, ekosistem ve sosyal yaşamı olumsuz etkisinin olmadığı belirlenmiştir. Çalışmalar sonucu İstanbul Boğazı'ndan geçen yıllık gemi trafiğinin günümüzde yaklaşık 50 bin mertebelerinde olduğunu, fakat önümüzdeki dönemde bölge ülkelerdeki gelişmeler dikkate alındığında 2070'e giden süreçte 86 bin mertebelerine ulaşacağı tahmin edilmektedir. İstanbul Boğazı'ndan geçen trafiğin yüzde 20'si tehlikeli, madde taşıyan gemilerden oluşmaktadır" diye konuştu.


Geri Dön