26 / 04 / 2024

Hulki Cevizoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Hulki Cevizoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cevizoğlu, " "Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" dedi.



Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; "Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" diyen Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul’un neden yapılması gerektiği ile ilgili konuştu. 

Hulki Cevizoğlu ndan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kızanlar olacaktır diyerek sözlerine başlayan Cevizoğlu, “Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır. Arkalarına Atatürk’ü alarak siyaset yapan muhalefetin artık ortadan kalkması gerekir” şeklinde konuştu.

"Kanal İstanbul’a neden hayır dediğimizi sakin bir şekilde tartışabilirsek, ne kadar saçma argümanlar öne sürüldüğünü fark edeceğiz" ifadelerini kullanan Hulki Cevizoğlu, “Neymiş Montrö’ye engelmiş, engel mengel değil, dünyadaki kanalları izleyelim sevgili Atatürkçüler, Süveyş Kanalı’na bakalım, bu kanal Osmanlılar tarafından yapılmış Mısır idare ediyor. Mısır bu kanala hükmediyor, dünyanın parasını kazanıyor. Türkiye tek kuruş para almıyor. Bu ayıp ve skandaldır. Savaş gemileri, tankerler, yabancı gemiler geçecek, biz para almayacağız. Eğer bu boğazlar bize aitse, neden parasız yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi sayısı azalacak!

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!


Geri Dön