25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul tepkisi!

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 568’nci yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmasında Kanal İstanbul'la ilişkin konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Mayıs İstanbul'un Fethi’nin 568’nci yıl dönümü kutlamaları için etkinlik düzenledi. İBB'nin resmi sitesinde yuer alan habere göre; Beyoğlu’ndaki Haliç Kongre Merkezi otopark alanında yapılan etkinliğin onur konukları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

Etkinlikte sırasıyla; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu konuşma gerçekleştirdi. Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmasında Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken Kanal İstanbul tepkisi!

İstanbul’u 568 sene önce Fatih Sultan Mehmet'in kazandırdığını, 98 yıl önce de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman işgalinden kurtardığına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti: 

“O yüzden bu kutsal şehir, tarihimizdeki en önemli iki liderinden bizlere emanettir. Bu emanete, Fatih Mehmet Sultan Han’ın yaptığı gibi adil, hoşgörülü ve eşit; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi akılla, bilimle, cesaretle ve özenle sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İşte biz, bu tarihi bilinçle ve ısrarla, bu büyük emanete ihanet edecek bir girişim olarak gördüğümüz Beton Kanal’a şiddetle karşı çıkıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, inşa edilmek istenen beton kanal bu şehrin kalbine vurulacak bir hançerden farksızdır. Bu aziz şehri korumak, bu aziz emanete sahip çıkmak sadece 16 milyon İstanbullunun değil, 83 milyonun görevi ve hakkıdır. Çünkü bu aziz şehir, bu millete emanet edilmiştir. Bugün tüm İstanbullulara, ‘İstanbul Senin’ diyebiliyorsak, tam 568 yıl önce bugün gerçekleşen bu fetih ve onun kumandanı Fatih Sultan Mehmed Han sayesindedir. Onların mirası olan bu muhteşem şehri hep birlikte daha güzel günlere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Fatih Sultan Mehmed Han’ı ve fetihte rol alan, şehit veya gazi olan askerlerini bir kez daha saygıyla anıyor, 16 milyon adına İstanbul’un Fethi’ni coşkuyla kutluyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul müjdesi!

Kanal İstanbul'un Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri TBMM'de!


Geri Dön