20 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeni duyurulan “İklim Eylem Planı” çerçevesinde Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; günlük 500 bin metreküp içme suyunun arıtılacağı tesisin açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Ekrem İmamoğlu açılış konuşmasında İstanbul'u tehdit eden çevre sorunlarının altını çizerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Kanal İstanbul projesine ilişkin de konuşan İmamoğlu, şunları kaydetti:

- Pişirip pişirip önümüze, önündeki metni okuma konusundaki kararlılığın dışında hiçbir kararlılığı olmayan bazı mevki sahibi arkadaşlarım bunun adı ne olursa olsun çıkıp Kanal İstanbul’la ilgili ahkam kesip Kanal İstanbul’la ilgili yapılmaması hususunda ortaya çıkan bilimsel veriler üzerinden bu bazen benim tarafımdan bazen siyasi partilerin değerli temsilcileri ve hatta genel başkanları tarafından ortaya konulan kararlılığı seviyesiz ve fütursuzca eleştirdiklerini görüyorum.

- Hiçbir bilimsel, hiçbir teknik, kabiliyet ve kapasitesiyle bunu yaptığını düşünmüyorum. Siyasi iradenin talimatıyla yaptığını düşünüyorum. Diğer kapasitelerine dair şahitliğim vardır.

- O bakımdan genel başkanımızla veya diğer siyasi temsilcilerin söyledikleriyle ilgili yorum yaparken dikkatli kelimeler ve cümleler seçmesi gerektiğini de buradan belirtmek istiyorum. Biz Kanal İstanbul’u, İstanbul’u nasıl tehdit ettiğini, Marmara Denizi’ni nasıl tehdit ettiğini, bu coğrafyayı nasıl tehdit ettiğini çok iyi bir biçimde tespit etmişiz.

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

- Toplantılara davet ettiğimiz hiçbir resmi kurum ve kuruluştan katılımcı gelmemiştir. Bakanlıklar da buna dahildir. Biz ise 16 milyon hemşerisinin yetkisiyle İstanbul’u yöneten kişiler olarak herhangi bir bakanlığın ya da kurum ya da kuruluşun bilimsel veya teknik bir çalışmasına da kanalla ilgili davet edilmemişizdir.

- Alınan hiçbir karar katılımcı yapılmamıştır. Bir avuç insanın kapalı kapılar ardında aldığı kararlarla süreçler yönetilmiştir. Tümden çevre katliamıdır.

- Sadece çevre katliamı değil, İstanbul gibi bir kentin heba edilmesi anlamına gelmektedir. Bu tarihi sorumlulukla bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz.

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul'un işletme planları hazırlanıyor!

Seyit Torun'dan Murat Kurum'a Kanal İstanbul tepkisi!


Geri Dön