25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün KİPTAŞ Arkatlı Evler'in temel atma törenine katıldı. İmamoğlu, düzenlenen törende İstanbul'daki kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün KİPTAŞ Arkatlı Evler'in temel atma törenine katıldı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Arkatlı Evler projesiyle ilgili bilgi verirken, bir yandan da İstanbul genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Ekrem İmamoğlu, temel hedeflerinin İstanbul genelinde kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak ve büyütmek olduğuna dikkat çekti. İstanbul Yenileniyor programıyla KİPTAŞ'ın mahalle mahalle sokak sokak dönüşüme yoğunlaştığını belirten İmamoğlu, bu konuda öncü olduklarını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu, "Sosyal konut üretmek bizim önemli bir amacımız. Bir yandan bunları yaparken bir yandan da kaynak üretme zorunluluğumuz var. Bugün burada atacağımız temelin aslında İBB ve KİPTAŞ olarak kaynak elde etmeyle ilgili bi proje olduğunun altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Arkatlı Evler projesini 'İnsan odaklı şehircilik anlayışımızı gösteren' proje şeklinde nitelendiren İmamoğlu, "İstanbul için attığımız her adımda bu şehrin geleceğine pozitif katlı sağlayacak bir vizyonu ortaya koyuyoruz" açıklamasında bulundu. 

Ekrem İmamoğlu, Arkatlı Evler projesi için "Yeşil bir kent var etme çabası içerisindi, insanlarımızın taleplerini karşılayan bir tasarım ve mimari üslupla buranın olgunlaşması bizim içina ayrı bir sevindirici husus" dedi. 

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Pendik Belediye Başkanı'nın KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler için kendisine bilgi verilmediğini, haber verilmediğini ve bu konuda hukuksal bir mücadeleye giriştiğini belirttiğini dile getiren Ekrem İmamoğlu, "KİPTAŞ burada Büyükşehir Belediyesi'nden almış olduğu ruhsatla, ilçe belediyesinden herhangi bir onay almasının zorunluuğu yok. Benim bundan haberim yok, hiçbir bilgi sahibi değilim gibi ifadeler kullanılması başka bir boyut. Çünkü 4 Ağustos'ta zabıtanın yaptığı tespit tutanağında buradaki yapının ruhsatı var, nasıl yapılacağı var" diye konuştu. Ekrem İmamoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Göreve gelir gelmez Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümü başlatmak için nasıl mücadele ettiğimizi anlattık. Günün sonunda planları geçti, kentsel dönüşüm konusunda oradaki vatandaşlarla konuştuk, protokol imzaladık. 1 yılı aşkın süredir arkadaşlarımız oradaki insanları yalvararak ikna ettiler. Niye biliyor musunuz? Yine orada bir grup yüzünden manipüle edilen insanlar kentsel dönüşümle ilgili bir yılı yediler. Ben her yerde diyorum ki, yiğidin hakkını yidiğe verelm. Ben Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'na söz verdim. Kendisini Ankara'da ziyaret ettim. Kentsel dönüşümle ilgili depremle mücadeleyle ilgili kendisine deprem konseyi oluşturması hususunda bir öneride de bulundum. Dedim ki 'Saygıdeğer Bakan ben buraya Genel Başkanımdan izin alarak geldim, dedim ki Bakanlığa gideceğin, bu sürecin siyaset üstü bir dille yönetilmesi hususunda iş birliği yapmak istiyorum. Kentsel dönüşümün mevzu edildiği yerde hiçbir siyasi arkadaşımız bu konuyu manipüle etmeyecek. Tam aksine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın doğru yaptığı her işte oan destek olacak hamlelerde bulunacak dedim. Sayın Bakanım, size söz veriyorum ki sizin İstanbul'da yaptığınız hiçbir kentsel dönüşüm projesinde sürece destek olan bir kavramla hareket edeceğiz dedim. Başından beri bu şekilde hareket ediyoruz. Kendisi de bize destek oluyor. Teşekkür ediyorum kendisine. Ancak yereldeki bu tarz siyasi isimlerin tepkilerine de üzülüyorum."

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İmamoğlu, "Yarım kalan proje de devraldık, devam ettirdik, teşekkürlerimizi de ettik. Bu tür işlere destek olunması ve bunların manipüle edilmemesi gerekir. 16 milyon insanın önüne geçecek hiçbir siyasi akıl yok" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Teftiş Kurulu'nun Pendik'te incelediği dosyalar olduğunu belirtti. İmamoğlu, vakıflara devredilen ve tahsis edilen gayrimenkullerin incelendiğini dile getirdi. İmamoğlu, "KİPTAŞ tarihinde ilk defa Sayıştay denetimine tabi tutuluyor. Göreve geldiğimizden beri 3. defa oluyor. Biz denetlenmekten korkmayız. geçmişin denetlenmemesine öfke duyarız." dedi.

Ekrem İmamoğlu dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

KİPTAŞ bu projeden para kazanacak, bu işin özel sektör tarafı da bulunuyor. Onlara da başarılar diliyorum, bu işe katılım gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Projemizin arkasındayız, sahibiyiz. İstanbulluların yoğun ilgisini bekliyoruz. Uygun bir mimariyle, çağdaş bir yaşam anlayışıyla yeni bir proje hayata geçiriyoruz. İstanbul için attığımız her adımda bu şehrin geleceğine pozitif katkı sağlayacak 

KİPTAŞ Arkatlı Evler başvuruları 11 Aralık'ta başlıyor

İstanbul'da 1 milyona yakın konut yenilenmeli!

İstanbul'da dev kentsel dönüşüm başlıyor!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön