19 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü ile ilgili iddiaları yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul'un deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü ile ilgili iddiaları yanıtladı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından 31 Mayıs tarihinde KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli atılmıştı. Bugün KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler için başvuru yapan kişiler arasında kura çekilişi yapıldı. 149 daire ve 9 dükkan için gerçekleştirilen kura çekilişi törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendileri için önemli olan iki konunun sosyal konut inşası ve kentsel dönüşüm süreçleri olduğuna dikkat çekti. Her iki konunun da depremle mücadelede, İstanbul'un dayanıklı bir şehir olmasını planladığına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, şu uyarıları yaptı:

– İstanbulluların, 3.9 ya da 4.2'de bile “Acaba bana ne olacak” diye kaygı duymadıkları bir İstanbul var etme çabası içinde olacağız. Çoğu zaman  bina ya da konut sahipleri, yaşamlarının daha önünde ne yazık ki maddi çıkarlarını ön planda tutabiliyorlar. Vatandaşımızın, bu bakış açısını tümden yadırgamıyorum. Normal bir şehirde, depremle yüzleşmek zorunda olmayan bir şehirde olsak, bunları duymayız, geçeriz.

– Bu şehrin binaları, geçmişten bugüne eskimiş ve ne yazık ki, yanlış yapılmış. 25-30 sene dediğiniz şey, yapı ömrü açısından daha dün demektir. Daha dün yapılmış bazı binaların, akşamdan sabaha kendiliğinden yıkıldığını gördüğümüz bir kentte, hiçbir vatandaşımızın bu şekilde tavır almasına, davranışına tahammülümüz yok. Bu tavrı göstererek, sadece kendi canlarını değil, orada bu sürecin bir an önce olgunlaşmasını isteyen komşularının, vatandaşlarımızın da canlarını tehlikeye atıyorlar. Ve Allah korusun ki, Allah geçinden versin ki, bizim depremi ne zaman yaşayacağımızı bilmediğimiz bu kentte, depremi yaşadıktan sonra ahlanmanın, vahlanmanın bize hiçbir faydası olmayacak.

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İDDİALAR GERÇEK DIŞI

İBB tarafından deprem bütçesinin azaltıldığına ilişkin iddialarla ilgili de konuşan Ekrem İmamoğlu, “Öyle rakam oyunlarıyla, bilanço üzerinden rakamlara bakarak, kendi yaptıkları hataların üstünü örtmeye çalışan bir dille asla muhatap olmayız. Böyle bir şey yok. Gümbür gümbür depremle ilgili, dönüşümle ilgili çalışıyoruz” diye konuştu.

Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi değerlendirmesi!

Oturduğunuz ev depreme dayanıklı mı?

İstanbul depremi için ürküten açıklama!


Geri Dön