23 / 04 / 2024

Abdül Batur'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Abdül Batur'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybı yarattığına vurgu yaptı. Batur, Gültepe ya da Beştepeler olsun, kentsel dönüşümün başlamasını istediklerine dikkat çekti.



Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  İzmir  Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu (İZGEP) üyeleriyle toplanarak, Konak’ta belediyenin yaptığı çalışmaları masaya yatırdı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; projelerin yüzde 70’ini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Abdül Batur, açıklamasında kentsel dönüşümün altını çizdi. 

Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybı yarattığına vurgu yapan Batur, bu dönem Gültepe ya da Beştepeler olsun, kentsel dönüşümün başlamasını istediklerine dikkat çekerek “En azından bu dönem, iki bölgeden birinde dönüşüme başlamak istiyoruz. Başlamak, işin yarısıdır” diye konuştu.

Abdül Batur dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde sosyal hayata zenginlik kazandıran yatırımlara öncelik verdiklerinin altını çizen Batur, sosyal tesis ve merkezlerin sayısını artırdıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Konak’ta dönüşüm birinci önceliğimizdi. Dönüşüm yapılan mahallelerde, kentin merkezinde ne varsa aynısı orada da olsun diye bir duruşumuz vardı. Bu duruşa uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm yaptığımız Gültepe ve Toros bölgesinde bir sosyal tesis alanını tamamladık. İçinde nikâh salonu, düğün salonu, kadınlara yönelik semt merkezleri, okulöncesi eğitim, spor çalışmalarının yapılacağı alanların olduğu kompleksimizi bitirdik. Gültepe Spor tesislerimiz de tamamlandı. 1. Kadriye Mahallesinde de Beştepeler bölgesinin ihtiyacını karşılayacak sosyal tesisimizin kaba inşaatı tamamlandı. Aynı Toros’taki gibi semt merkeziyle, pazaryeriyle, nikâh salonuyla, amfi tiyatrosuyla bölgenin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis olacak.”

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

İzmir Valiliği'nden deprem konutları açıklaması!

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atılıyor!


Geri Dön