20 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.



Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektarlık alanda imar planlarını tamamlayan Bayraklı Belediyesi, "revizyon planlarını" mahalle sakinlerine aktardı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen buluşmada, hazırlanan planlar paylaşıldı, vatandaşların talep ve önerileri alındı. Yeni planlara göre, mevcutta 86 bin metrekare olan yeşil alan oranı 90 bin metrekareye yükseltildi. Her iki mahalledeki sosyal tesis ve kültür sanat alanları ile park, otopark, eğitim, sağlık ve belediye tesis alanları da 127 bin metrekare büyüklükten 134 bin metrekareye çıkarıldı. Revizyon planlarında, binaların inşaat hakkı için de yüzde 5 artış planlandı. Kat sayının 12’ye çıkarılması da öngörüldü. 

İzmir Bayraklı da revizyon planları tamamlandı!

"EŞİT VE ADİL BİR PLANLAMA YAPTIK"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuyla ilgili açıklamasında “Yerel seçimlerden bu yana pandemiyi, depremi, sel felaketini yaşadık. Ülke olarak ekonomik bir darboğazdan geçiyoruz. Tüm bunlara rağmen; Adalet ve Manavkuyu başta olmak üzere, Cengizhan, Alpaslan, Fuat Edip Baksı mahallelerinde çalışmalarımızı tamamladık, Gümüşpala, Nafiz Gürman, Yamanlar, Onur mahalleleri plan revizyonlarını bitirmek üzereyiz. Attığımız her adımda vatandaşımızın hakkını, hukukunu ön planda tuttuk. Tüm meclis üyelerimizin oybirliği ile eşitlik ilkesine dayalı, adil bir planlama yaptık. Vatandaşların derdini sıkıntısını çözmek adına, çalışmalarımızı ortak akılla sürdürüyoruz” diye konuştu. 

“HAKKINIZI YEDİRMEYECEĞİM”

Planlamadaki hiçbir aşamada vatandaşların müteahhitlerle karşı karşıya gelmeyeceğine dikkat çeken Başkan Sandal, “Ben öğretmen çocuğuyum. Bir ev nasıl yapılır, bir aile nasıl ayakta tutulur iyi bilirim! O yüzden tek önceliğimiz halkımızın talepleri oldu. İnşaat haklarını koruyarak, sosyal donatı alanlarını ve yeşil oranını artırarak Bayraklı’yı hak ettiği değere ulaştırmayı hedefliyoruz. Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım! Bize güvenin, bir kuruşluk hakkınızı başkalarına yedirirsem namerdim! Çünkü biz enerjimizi Bayraklı’ya ve halkımıza olan sevdamızdan alıyoruz” açıklamasında bulundu.

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

Necip Nasır'dan  İzmir  deprem konutları müjdesi: Teslimler yapılıyor!


Geri Dön