26 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

Murat Kurum'dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önceki gün Bitlis'e bir dizi temaslarda bulunmak adına ziyaretlerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum burada İstanbul Üsküdar ilçesine bağlı Kirazlıtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kurum, İstanbul Kirazlıtepe'deki dönüşümü tamamıyla ihale ettiklerini belirterek, "Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde de belediyemiz ve bakanlığımız görüşmelere başladı. 3 mahallemizde de birer etap çıkmak suretiyle yıl sonuna kadar Anadolu Yakası'ndaki en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini İstanbul'umuza, Üsküdar'ımıza kazandıracağız." dedi.

 Murat Kurum dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

"İstanbul'da 117 bin konutu dönüşüm kapsamına aldık" 

Ülkenin her yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hayata geçirildiğini söyleyen Bakan Kurum, bugüne kadar 1 milyon 550 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu kapsamda 117 bin konutun daha dönüşüm içerisine dahil edildiğini söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu: 

"İstanbul'a gittiğinizde Esenler, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Kadıköy Fikirtepe'de 15 bin, Esenler'de 60 bin konutluk çok önemli projeler yürütüyoruz. Toplamda 117 bin konut. Üsküdar Çamlıca Tepesi eteklerinde, Kirazlıtepe, Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerimizde önemli bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Önceden Kirazlıtepe'de 2 bin konutluk bir proje başlattık. Zemin artı 3 ile 4 katı geçmeyen, hem boğazın hem de Çamlıca'nın silüetine katkı sağlayacak çok önemli bir projenin ilk etabını tamamladık. İkinci etabın ihalesini de  TOKİ  Başkanlığımız yaptı. Artık Kirazlıtepe'deki dönüşümü tamamıyla ihale ettik ve en kısa zamanda vatandaşlarımıza konutlarımızı teslim edeceğiz. Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde de belediyemiz ve bakanlığımız görüşmelere başladı. 3 mahallemizde de birer etap çıkmak suretiyle yıl sonuna kadar Anadolu Yakası'ndaki en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini de İstanbul'umuza Üsküdar'ımıza kazandıracağız. Cumhurbaşkanımızın talimatlıyla bu 3 mahallemize yoğun şekilde girdik. Sahada bilfiil varız. İstanbul'umuzun neresinde vatandaşımızın bize ihtiyacı varsa orada olmaya devam edeceğiz."

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!


Geri Dön