18 / 04 / 2024

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Önceki gün Üsküdar Kirazlıtepe'de bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul için 117 bin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini dile getirdi. 



Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum, önceki gün İstanbul Üsküdar'a bağlı Kirazlıtepe ilçesinde kentsel dönüşüm alanında inceleme bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum burada gazetecilere kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un hemen her ilçesinde kentsel dönüşüm projesi hayata geçirdiğini dile getirerek, şu an sahada devam eden 117 bin kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. 

117 bin kentsel dönüşüm projesinde, mahalle kültürünün devam edeceğini vatandaşın bittiği zaman içinde mutlu, huzurlu bir şekilde yaşayacağı projeleri yapmak için çalıştıklarını söyleyen Kurum, Anadolu ve Avrupa yakalarında yürütülen projelere ilişkin şu bilgileri aktardı: 

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

"Üsküdar'ımızda çok önemli bir proje yürütüyoruz 2 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi. Yine Anadolu Yakası'ndan bakarsak, bugün Pendik, dün Sultanbeyli ilçemizdeydik. Daha önce yine Sancaktepe ilçemizde kentsel dönüşüm projelerini başlattık. Kartal Orhantepe'de 6 ay içerisinde yıkılan yapıların yerine yenilerini yaptık ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Fikirtepe'de 15 bin konutluk çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Burada da 60 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren, Ataşehir'de imar iskan bloklarının yapımını gerçekleştiriyoruz. Ümraniye'de çok önemli projeler var. Esenlerimizde, Başakşehirimizde, Bağcılarımızda, Güngörenimizde Tozkoparanımızda Okmeydanı'nda, Bağcılar'da bilhassa 117 bin konuttan oluşan kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz ve her geçen gün de bunlara, bugün olduğu gibi Ferah Mahallesi'nde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yine Küplüce Mahallemizi ekledik. Eklemeye de devam edeceğiz."

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Kentsel dönüşüm projelerinde yerel yönetimlerle yapılan ortak çalışmalarının önemini hatırlatan Kurum, uyumlu çalıştıklarını, onların verdiği desteklerle vatandaşların bu dönemde en az mağduriyetini sağlayacak çözümlerin sunulacağını söyledi.

Belediye başkanlarından ricasını da belirten Kurum, "Sözde değil özde, hakikaten kentsel dönüşümün içinde, taşın altına elimizi koymak suretiyle bu süreci yürütmek zorundayız. İstanbul'da olası depremi bekliyoruz. Bu depremde ne kadar sağlam yapılarla girer, depreme ne kadar daha fazla hazırlıklı olursak, o kadar depremin etkilerinden az zarar görürüz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!


Geri Dön