27 / 04 / 2024

TOKİ'nin İstanbul'da inşaatı devam eden 9 kentsel dönüşüm projesi!

TOKİ'nin İstanbul'da inşaatı devam eden 9 kentsel dönüşüm projesi!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projeleri yapmaya devam eden TOKİ, İstanbul'da 9 kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden kentsel dönüşüm projelerinde son durum... 



T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen projeler, dar ve orta gelir grubunun konut hayalini gerçekleştirirken, bir de kentsel dönüşüm bekleyen bölgelere umut oluyor. Türkiye'nin bir çok şehrinde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiren TOKİ, İstanbul'a da el attı. İstanbul'da şu an inşaatı devam eden 9 kentsel dönüşüm projesi bulunan TOKİ, Türkiye genelinde 195 adet kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriyor. 

 

1-) İstanbul Tuzla 1.Bölge
Makek İnşaat ile Hasan Eksi İnşaat tarafından yapılan projede inşaat yüzde 99 oranında tamamlandı. Projede 760 konut yer alacak. 


2-) İstanbul Tuzla Aydınlı 2. Bölge 
Siyahkalem Mühendislik İnşaat ile Hasan Eksi Ortak Girişimi tarafından yapılan projede inşaat yüzde 98 oranında tamamlandı. Gecekondu dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen projede 984 adet konut yer alacak. 


3-) İstanbul Maltepe 1. Etap Başıbüyük
300 konuttan oluşan proje Ak İnşaat tarafından yapılıyor. Projenin inşaatı yüzde 98 oranında tamamlandı. Projede 300 konut yer alacak. 


4-) İstanbul Gaziosmanpaşa
Ali Acar İnşaat tarafından yapılan projede inşaat henüz başlamadı. Projede 196 adet konut, 1 adet spor salonu, 1 adet büfe yer alacak. 


5-) İstanbul İli Başakşehir İlçesi Ayazma Mahallesi 
Biser İnşaat ile İskender Büber İş Ortaklığı tarafından inşa edilen projede inşaat henüz başlamadı. Projede 377 adet konur yer alacak. 


6-) İstanbul İli Kağıthane İlçesi Hamidiye Mahallesi 
Erol Şahin-Şahin Yapı Enerji ile May-İs Elektronik İş Ortaklığı tarafından inşa edilen projede inşaatın yüzde 98'i tamamladı. Projede 70 adet daire yer alacak. 


7-) İstanbul Üsküdar
Okçuoğlu İnşaat ile Hamitoülu İnşaat İş Ortaklığı tarafından inşa edilen projede inşaatın yüzde 71'i tamamlandı. Projede 173 adet daire ile 8 adet dükkan yer alacak. 


8-)İstanbul İli Tuzla İlçesi Orhanlı Mahallesi 
Traton Yapı ile Tokal İnşaat İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede inşaat çalışmalarının yüzde 70'i tamam. Projede 232 adet konut yer alacak. 


9-) İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri 
Ahes İnşaat tarafından hayata geçirilen projede inşaat çalışmalarının yüzde 4'ü tamamlandı. Projede 796 adet konut ile 13 adet dükkan yer alacak. 

 

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön