26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin gündemindeki konulara ilişkin sorulan soruları cevapladı. Ekrem İmamoğlu, gündemden düşmeyen çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemle ilgili sorulan soruları cevapladı.

Habertürk'te yer alan habere göre; Kanal İstanbul'la ilgili de önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Biz göreve geldiğimizde kazmayı vuracağız deniliyordu. Hâlâ o şekilde duruyor. Ben şunu anlatacağım. Bu bir devlet projesi değil, bir seçim projesi. Devlet projesi olsa süreç farklı olurdu. Sayın Ahmet Davutoğlu bile iyi bir fizibilite ve etki analizi yapılmadığını söylüyor. Ekolojik olumsuzluklarına değiniyor. O dönem nüfus hareketliliği konusunda da net bir rapor yoktu diyor. Genelkurmaya sordunuz mu diye soruyor. Ama aramamışlar bile. Kanal İstanbul yapılırsa 8 milyon vatandaşın güvenliği ne olacak diye sordum diyor. Tek bir yanıt alamadım diyor. Bu ülkenin 3 yıl boyunca başbakanlığını yapmış bir insan bunu söylüyor.

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Sayın Ali Babacan da ÇED raporu dahil kritik raporların tümünün siyaseten hazırlandığını biliyorum diyor. Dün akşam da Sayın Cemal Saydam ifade etti. Marmara ölecek diyor. Beton Kanal işini rafa kaldırın demiyor unutun diyor. Benim gibi bilim insanlarını niye davet etmediniz diyor.

İstanbul'u yöneten bir Büyükşehir Belediyesi Başkanı var. Bir kez davet ettiniz mi, muhalif düşünen bilim insanlarını bir araya getirdiniz mi, bunların sorulması gerek."

"SAZLIDERECE BARAJI YOK OLUR"

Diğer yandan Kanal İstanbul projesi üzerinde yapılacak köprülere geçiş garantisi verilip verilmeyeceğini soran İmamoğlu, şöyle konuştu:

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

"Bunlar önemli sorular. Sazlıdere Barajını yok ediyorsunuz. İstanbul'un suyunun yüzde 10'nu.

350 milyon metrekarelik bir alanı imara açmaktan bahsediyoruz. Ben aynen şunu diyorum. Bir kişi her şeye karar veremez. Çağırın bizleri konuşalım.

Biz buraya şehri koyacağız diyorlar. Buralar hep tarım alanı. Bu, İstanbul'un şehircilik adına katliamıdır. Yaşanacak bir kentimiz kalmaz. Fatih Sultan Mehmet'in emanetine ihanet etmiş olursunuz.

Şehircilik Bakanı çıkıp diyor ki, biz lojistik alanlarını ticaret alanlarını iptal ettik konuta çevirdik diyor. Kime sordunuz. Hak hukuk var itirazlar var. Yüzbinlerce insan açıklanan planlara itiraz etti. Yüzbinlerce insan bu işin olmasını istemiyor. Toplumun büyük bir çoğunluğu istemiyor bunu.

Bu proje Türkiye'nin hazinesini ipotek altına alacak bir proje. Biz o bölgede satın alınan arazileri tarım olanı olarak almaya hazırız. O bölgede büyük bir arsa rantı söz konusu oldu."

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul'a ilişkin açıklama!

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

 


Geri Dön