19 / 03 / 2024

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.



Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklama yapan Karaismailoğlu şunları söyledi: 

Kanal İstanbul Marmara nın en stratejik projesi olacak!

"Kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamladık, 1915 Çanakkale Köprüsü’nü gelecek yıl açarak Marmara ringini tamamlayacağız. Elbette Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli proje, yapımına kısa bir süre sonra başlayacağımız Kanal İstanbul olacaktır.

Kanal İstanbul Marmara nın en stratejik projesi olacak!

Dünyada yük trafiği artarken denizyolu taşımacılığı önemini artırarak Orta Koridor’un ve Kuzey Güney Koridoru’nun kesişiminde bulunan İstanbul, dünya ticaretinin odak şehri haline gelirken Boğazlar’dan geçen yük miktarının her yıl artacağı da açıkça görülmektedir. Yani, tehlikenin boyutları çok daha büyüdü. Bundan böyle canımız da güvende değil, malımız da çevremiz de. İşte bu yüzden Kanal İstanbul’u inşa ederek hem dünya ticaretindeki iddiamızı kuvvetlendireceğiz, hem de dünya mirası İstanbulumuzu ve İstanbulluları her yönden güvence altına alacağız."

Kanal İstanbul projesiyle kartlar yeniden dağıtılacak!


Geri Dön