18 / 04 / 2024

Alarko'dan Kazakistan'da dev ihale!

Alarko'dan Kazakistan'da dev ihale!

Alarko Holding, Alsim Alarko liderliğindeki konsorsiyumun Kazakistan'da kazandığı Alma-Ata Çevre Yolu projesine ilişkin sözleşmenin imzalandığını açıkladı. 



Alarko Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ihale sonucu hakkında açıklama yaptı.


Alarko Holding'in bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin liderliğindeki konsorsiyumun, Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı'nın düzenlediği Alma-Ata Çevre Yolu Yapım ve İşletilmesine ilişkin PPP ihalesine 26 Kasım 2015 tarihinde sunduğu teklifin, ilgili ihale komisyonu tarafından değerlendirilerek en iyi teklif sahibi olduğu bildirilmişti. Ve bunu takiben Konsorsiyum ile Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, Kazakistan hükümetinin yapacağı yasal düzenlemeleri müteakip en kısa sürede imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin Mutabakat Zaptı'nın 9 Eylül 2017 cumartesi günü her iki ülkenin Cumhurbaşkanları nezaretinde imzalandığı ve yapılan yasal düzenlemeleri takiben yürütülen idari işlemlerin tamamlanmasının beklendiği daha önce kamuya duyurulmuştu.


Proje ile ilgili idari işlemler tamamlandı ve Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ile Konsorsiyum arasında sözleşme bugün imzalandı. Sözleşmede projenin inşaat yapım süresi 50 ay, işletme süresi 15 yıl 10  ay  olmak üzere toplam süre 0 yıl olarak belirlendi. Toplam sözleşme bedeli 512 milyar 352 milyon 867 bin Kazakistan Tengesi (KZT) olarak açıklandı. Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin konsorsiyumdaki payı yüzde 30,95'dir.

 

Alarko Holding'in KAP açıklaması:
Bağlı Ortaklığımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin liderliğindeki konsorsiyumun, Kazakistan  Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığının düzenlediği Alma-ata Çevre Yolu Yapım ve İşletilmesine ilişkin PPP ihalesine 26.11.2015 tarihinde sunduğu teklifin, ilgili ihale komisyonu tarafından değerlendirilerek en iyi teklif sahibi olduğunun tarafımıza bildirildiği ve takiben Konsorsiyum ile Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, Kazakistan hükümetinin yapacağı yasal düzenlemeleri müteakip en kısa sürede imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin Mutabakat Zaptı'nın 9 Eylül 2017 cumartesi günü her iki ülkenin Cumhurbaşkanları nezaretinde imzalandığı  ve yapılan yasal düzenlemeleri takiben yürütülen idari işlemlerin tamamlanmasının beklendiği daha önce  kamuya duyurulmuştu.

  
Proje ile ilgili idari işlemler tamamlanmış ve Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ile Konsorsiyum arasında sözleşme  07.02.2018 tarihinde imzalanmıştır.  Sözleşmede projenin inşaat yapım süresi  50 ay,  işletme süresi 15 yıl 10  ay  olmak üzere toplam süre  20 yıl olarak belirlenmiştir. Toplam sözleşme bedeli 512.352.867.000 KZT‘dir.

Bağlı Ortaklığımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin konsorsiyumdaki payı yüzde 30,95'dir.

Kamuoyuna duyurulur.

 


Geri Dön