24 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat, Kazakistan'da ihale kazandı!

Tekfen İnşaat, Kazakistan'da ihale kazandı!

Tekfen Holding A.Ş, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın Kazakistan'da 125 milyon dolarlık ek iş aldığını duyurdu



Tekfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirketin bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin yüzde 50 hissesine sahip olduğu NCC North Caspian Constructors şirketinin, Kazakistan'da Kashagan Petrol Geliştirme Havzasında tamamlamak üzere olduğu Oil Area Tranche 1 ve 2 Projesine ek olarak imzalanan bir zeyilname ile Agip Kazakhstan North Caspian Operating Company adlı şirketten 250 milyon Amerikan Doları değerinde Oil Tranche 3 Projesi ve mevcut tesislerde ilave işler aldığı kaydedildi.

Bu çerçevede alınan yeni işlerde Tekfen İnşaat'ın payının 125 milyon Amerikan Doları olduğuna işaret edilen açıklamada, projenin iş kapsamının, inşaat işleri, boru imalat ve montajı, çelik konstrüksiyon montajı, mekanik montaj, izolasyon, testler ve işletmeye alma faaliyetlerinden oluştuğu belirtildi. Açıklamada, 1 Eylül 2009 tarihinde başlayacak olan projenin 30 Haziran 2011 tarihinde tamamlanacağının öngörüldüğü bildirildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tekfen, Kazakistan'da ihale kazandı

TEKFEN Holding şirketlerinden Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 oranında ortak olduğu NCC North Caspian Constructors şirketinin Kazakistan'daki Kaşagan Petrol Geliştirme Havzası'nda 250 milyon dolar değerinde ilave işler aldığını açıkladı. Alınan yeni işlerde Tekfen İnşaat'ın payının 125 milyon dolar olduğuna işaret edilen açıklamada, 1 Eylül 2009 tarihinde başlayacak olan projenin 30 Haziran 2011 tarihinde tamamlanacağının öngörüldüğü bildirildi.
Sabah

Tekfen'e Kazakistan'dan 125 milyon dolarlık ihale

Tekfen Holding A.Ş, bağlı ortaklığı olan Tekfen İnşaat'ın Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde 125 milyon dolarlık ek iş aldığını duyurdu

Tekfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan yazılı açıklamasında, şirketin bağlı ortaklıklarından biri olan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin yüzde 50 hissesine sahip olduğu NCC North Caspian Constructors şirketinin, Kazakistan'da ihale aldığı bildirildi.

Proje Kashagan'da
Tekfen Holding'ten yapılan yazılı açıklamada ihale hakkında da özetle şu bilgi verildi:
"Sözkonusu ihale Kashagan Petrol Geliştirme Havzası'nda tamamlamak üzere olan Oil Tranche 3 projesi ve mevcut tesislerde ilave işler için yapıldı. İhalenin toplam tutarı 250 milyon ABD Dolarıdır."

Teslim Haziran 2011'de
Bu çerçevede alınan yeni işlerde Tekfen İnşaat'ın payının ise 125 milyon Amerikan Doları olduğuna işaret edilen açıklamada, projenin iş kapsamının, inşaat işleri, boru imalat ve montajı, çelik konstrüksiyon montajı, mekanik montaj, izolasyon, testler ve işletmeye alma faaliyetlerinden oluştuğu belirtildi.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylül 2009 tarihinde başlayacak olan Kashagan bölgesindeki sözkonusu projenin 30 Haziran 2011 tarihinde tamamlanacağının öngörüldüğü de vurgulandı.
Radikal


Geri Dön