25 / 04 / 2024

Alavista Evleri'nde 850 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Alavista Evleri'nde 850 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Firma: Turkos İnşaat -T Tasarım

Proje: Alavista Evleri

Ödüllü mimar Tuncay Gültürk’ün İzmir Alaçatı’daki ilk çalışması olan Alavista Evleri projesi, rengarenk cumbaları, ferforje motifleri, ahşap ve taş dokusuyla Ege’nin incisi İzmir'e renk kattı




Ege Denizi kıyısında, tarihi taş evleri ve dünyanın rüzgar sörfüne en elverişli plajları ile ünlü Alaçatı beldesi, sıra dışı mimarisiyle dikkati çeken Alavista’ya ev sahipliği yapmaya başladı.  Turkos İnşaat ile T Tasarım’ın ortak projesi olarak hayata geçirilen 10 villadan oluşan Alavista Evleri’nde, inşaatın tamamlanmasıyla birlikte satışa başlandı.


Terasları,  ferforje motifleri, ahşap ve taş dokularıyla, özgün bir Alaçatı yorumu olarak inşa edilen Alavista Evleri; dingin, doğal ve özgür bir yaşam vaat ediyor. Butik proje, kesintisiz ve muhteşem Alaçatı manzarası ve renkli cumbaları ile de Ege’nin incisine değer katıyor.


Yurtiçinde ve yurtdışında başarılı projelere imza atan ve ödüller kazanan T Tasarım’ın kurucusu mimar Tuncay Gültürk, Alavista projesinin, Alaçatı'ya özgü yaşamın renkleri ve temasıyla hazırlandığını, yöre mimarisinin tipik örneği olarak tasarlandığını söyledi.  


Merkeze ve Alaçatı Port'a yakın, ancak kalabalıktan uzak noktada inşa edilen Alavista’da her evin, diğerlerinden farklı konumlandırıldığını bildiren Gültürk, her villanın müstakil girişi, otopark yeri ve havuza ulaşımının bağımsız olacağını kaydetti. 


Arazinin özel konumundan dolayı her evin Alaçatı manzarasıyla buluştuğunu belirten Mimar Gültürk, ‘’3 bin metrekarelik alanda konumlanan Alavista Evleri’ni,  2 katlı ve 160 metrekare olarak inşa ettik. Alavista Evleri’nin fark yaratan bir başka özelliği de doğadan nesneleri temsil eden, her villa için ayrı renkte uygulanan cumbaları… Alavista Evleri’ni isimlendirilirken de cumbalarının renkleri olan yakut, lapis, buğday, koral, fıstık, oranj, buzmavi, turkuaz, lavanta ve yeşimi kullandık’’ diye konuştu.


-Ünlülerden yoğun ilgi-

İnşaatın her aşamasında doğal malzeme kullanımına özen gösterilen Alavista Evleri, kısa sürede spor ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin dikkatini çekti.  Ünlü Mimar Tuncay Gültürk, projenin Alaçatı’ya değer katacağına inandığını belirterek, ‘’Ege’ye özgü bir yaşam vaat eden bu projeye çok güveniyoruz. Bu yüzden inşaat tamamlanmadan  satışa başlamadık. Şu an evler hazır. Sadece son rutuşlar atılıyor. Beklediğimiz gibi yoğun ilgiyle karşılaştık. Spor ve sanat dünyasının ünlü isimlerini sık sık projemizde ağırlıyoruz. Alaçatı’yı çok sevdik, satışlar tamamlanır tamamlanmaz yeni projemize start vereceğiz’’ dedi.


Alavista Evleri; Alaçatı merkeze 750 metre, Çeşme merkeze 8, İzmir'e 76, Adnan Menderes Havalimanı'na 86, Alaçatı Port'a 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor.


Tuncay Gültürk kimdir?


projeye sor



Geri Dön