23 / 04 / 2024

Alemdar Öztürk: Engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yapacağız!

Alemdar Öztürk: Engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yapacağız!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, düzenlenen halk günü toplantısında Ceyhan Büyükşehir Belediyesi'nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve de TOKİ'nin Ceyhan'da hayata geçirileceğini ifade etti.



Ceyhan Belediyesi'nce her hafta Çarşamba günleri düzenlenen halk günü toplantılarının dördüncüsünde konuşan Başkan Alemdar Öztürk, "yola çıkarken halkımızın içinde, halkımızla birlikte" demiştik; bugün bizlere gösterdiğiniz ilgi ve alaka bu tabloyu çok net bir şekilde ifade ediyor. 

Hepinizden Allah razı olsun" dedi. 

Özellikle  TOKİ  konusunda  Adana  Büyükşehir Belediyesi'nin engeli ile karşılaştıklarını belirten Başkan Alemdar Öztürk, "TOKİ'nin Ceyhan'a gelmesi için 3 aydır plan tadilatı konusundaki başvurumuzu Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yaptık. Ama maalesef 3 aydır karar çıkmadı; yani engelleniyor. Yeni büyükşehir yasası gereği 1/5000'lik imar planları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor, onlar da bizim taleplerimizi göz ardı ederek engelliyorlar. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz. 

Eğer TOKİ konusunda gerekli karar büyükşehir meclisinden çıkmaz ise biz de Sayın Bakanımızın ve TOKİ Genel Başkanımızın sözüne istinaden TOKİ'yi Ceyhan'a getireceğiz." dedi. 

Seçimden önce verdikleri tüm sözleri Allah'ın izniyle bir bir yerine getireceklerini belirten Başkan Alemdar Öztürk, Ankara'yı Ceyhan'la buluşturduk. İnşallah yatırımları da Ceyhan'a getireceğiz. Bu bağlamda kentsel dönüşümü de ilçemizde gerçekleştireceğiz. 

Civantayak Mahallesi'nden Özmaya'ya kadar Atatürk Caddesi ile Ceyhan nehri arasında kalan 290 dönümlük alanda kentsel dönüşüm uygulamamız olacak. İçersinde sosyal tesisler, sosyal yaşam alanları, otel, alış veriş merkezleri ve işyerlerinin de yer alacağı kentsel dönüşüm uygulaması vatandaşımıza büyük yenilikler getirecektir." dedi. 

Kentsel dönüşüm alanı içersinde yayalar için 2 adet asma köprü yaparak nehrin karşısındaki regülasyon alanları ile birleştireceklerini belirten Başkan Alemdar Öztürk," mevcut Ceyhan Belediye binası ilçemize yakışmıyor. Yeni bir bina da yapacağız. Hemşehrilerimizin heyecanını merakını çok iyi anlıyorum. Yıllardır hizmet görmedikleri için hizmeti beklemenin sabırsızlığını da çok iyi anlıyorum. 

Ama Allah'ın izniyle Ceyhan'daki hizmetleri birlikte görüp birlikte yaşayacağız." şeklinde konuştu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön