20 / 04 / 2024

Algida'nın ikinci fabrikası Konya'da üretime başladı!

Algida'nın ikinci fabrikası Konya'da üretime başladı!

Algida'nın Türkiye'deki ikinci fabrikası Konya'da üretime başladı. Unilever'in Çorlu'daki fabrikasını tamamlayacak olan Konya'daki tesis, tüm dünyada Unilever'in 35'inci dondurma üretim merkezi olma özelliğini de taşıyor.



Algida'nın Türkiye'deki ikinci fabrikası Konya'da üretime başladı. Unilever'in Çorlu'daki fabrikasını tamamlayacak olan Konya'daki tesis, tüm dünyada Unilever'in 35'inci dondurma üretim merkezi olma özelliğini taşıyor.
Algida, geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 95 milyon Euro üzerinde yatırım yaptığı Türkiye'deki ikinci dondurma fabrikasını faaliyete geçirdi.
Dondurma pazannda yüzde 70'in üzerinde paya sahip olan Algida'nın Türkiye'deki ikinci fabrikası Konya'da üretime başladı. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika, Unilever'in Çorlu'daki fabrikasını tamamlayan bir tesis olacak. Konya Fabrikası, tüm dünyada Unilever'in 35'inci dondurma üretim tesisi olma özelliğini taşıyor.

GELECEĞİN FABRİKASI KONYA'DA KURULUYOR

Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, "Bu fabrika yatınmının genel olarak Türkiye ekonomisine önemli bir katkı olmasını umuyoruz. İnanıyorum ki Algida Konya Fabrikası, gerek modem altyapısı ve ileri teknoloji donanımı, gerekse LEED sertifikası hedefiyle geleceğin dondurma fabrikasıdır" dedi.
Seçkin, "Bu yatmm, Unilever'in Türkiye ekonomisinin gelişimine güveninin de somut bir göstergesidir" diye konuştu. Unilever Türkiye, İsrail, Orta Asya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur, "Çorlu Fabrikası kurulduğundan beri model fabrika oldu ve üretimde, hijyende ve standart uygulamalarda standartlan belirleyici bir rol üstlendi ve aynı başanyı Konya'nın da yakalayacağına inancımız tamdır" dedi.

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ TESİS

Son teknoloji ürünü tasarımı ve yapısı ile Algida Konya fabrikası, dünyanın çeşitli yerlerinde gelecekte yapılacak Unilever dondurma fabrikaları için örnek niteliğini taşıyacak geleceğin fabrikasıdır. Yüksek teknolojilerle donatılmış fabrikamız sayesinde daha esnek tedarik zincirine sahip olacağız" diye konuştu.


Yeni Şafak

Geri Dön