19 / 04 / 2024

Avrupa Tekstil'in çorap fabrikası önümüzdeki yıl üretime başlıyor

Avrupa Tekstil'in çorap fabrikası önümüzdeki yıl üretime başlıyor

Avrupa Tekstil'in çorap fabrikası önümüzdeki yıl üretime başlayacak. Fabrikada 200 kişiye istihdam sağlanacak



Aydınlı Grup'tan Pierre Cardin'in kadın ve çocuk külotlu çoraplarının lisansını satın alan Avrupa Tekstil, üretime hazırlanıyor. Bunun için 5 milyon dolarlık yatırım yapan şirket, önümüzdeki yıl üretime başlayacak. Fabrikada 200 kişiye istihdam sağlanacak

Kendi markaları Grisi ve Miorre ile çorap sektöründe yakaladığı başarıyı geçen yıl Pierre Cardin'in kadın ve çocuk külotlu çoraplarındaki lisansını alarak bir adım ileri taşıyan Avrupa Tekstil, şimdi de üretime hazırlanıyor. Aydınlı Grup'tan Pierre Cardin'in kadın ve çocuk külotlu çoraplarının lisansını alan Avrupa Tekstil,  bunun için İstanbul'da 5 milyon dolarlık yatırım yapacak. Fabrikanın bir benzeri önümüzdeki dönemde Güneydoğu Anadolu'da da kurulacak. Önümüzdeki yıl İstanbul'da faaliyete geçecek olan fabrikada 200 kişiye istihdam sağlanacak.

İtalya'dan geliyor
Avrupa Tekstil'in bağlı olduğu Çarşıbaşı Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Çarşıbaşı, "Türkiye'de satılan Pierre Cardin kadın ve çocuk külotlu çorapları şu an itibariyle İtalya'dan ve Uzakdoğu'dan geliyor. Avrupa Tekstil olarak Türkiye de Pierre Cardin çoraplarının üretimini model ve desen gelişimini sağlamak için Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz.  Türkiye şu an itibariyle bu konuda oldukça zayıf. Bu nedenle yatırımımızı model ve desen alanında yoğunlaştırdık" dedi.
Pierre Cardin'in kendine has özel ürünlerini taklit edilemez şekilde tescillenmiş haliyle piyasaya sürmeyi planladıklarını ifade eden İhsan Çarşıbaşı, "Bunun için hazırlık yapıyoruz. Fabrikada taklit edilemez çoraplar üreteceğiz" diye konuştu.
Pierre Cardin'in kadınlara yönelik geniş bir çorap koleksiyonu olduğunu ve bunları Türkiye'de sattıklarını belirten Çarşıbaşı şöyle devam etti:
"Dizaltı pantolon çorapları olarak desenli, desensiz, likralı, likrasız olmak üzere geniş bir yelpazemiz var.  Yine aynı şekilde bu ürünlerin dizüstü olanları da koleksiyonumuzda mevcut.
Külotlu çoraplarda ise yine çok özel desenli çoraplar, likralı ve likrasız olmak üzere ihtiyaçlara göre farklılık gösteren çeşitlerimiz bulunuyor. Bunların yanında birde sağlık serisi diye adlandırdığımız bir grubumuz var. Korseli, şekillendiricili, kalça ve basenlerde orantılı basınç sağlayan çoraplarımız da bulunuyor. 200 denye ve üzeri kalın ve sadece bize özel spesiyal ürünlerimiz müthiş talep görüyor. Çocuk külotlu çoraplarındaysa yine her türlü ihtiyaçlara cevap verebilecek, geniş bir yelpazemiz var."

5 milyon çorap satıyor
Şu an itibariyle yıllık yaklaşık olarak 5 milyon çift çorap getirdiklerini sözlerine ekleyen Çarşıbaşı, "Kısa zaman içerisinde Pierre Cardin olarak iç piyasadaki kadın çorap üretiminin yüzde 35'ini karşılamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. Pierre Cardin kadın ve çocuk çoraplarını Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da satmak için hazırlık yaptıklarını ifade eden İhsan Çarşıbaşı, "İlk etapta İran, Irak ve Suriye'ye ihracat gerçekleştireceğiz.  Zira bu ülkeler, gerek nüfus gerekse alım gücü açısından oldukça iyi durumda. Daha sonra diğer Ortadoğu ülkelerine yayılmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

1000 mağazası var
Çarşıbaşı Grubu'na bağlı olarak faaliyet gösteren Avrupa Tekstil'in sadece çorap sektöründe büyüyeceğini dile getiren İhsan Çarşıbaşı sözlerine şöyle devam etti:
"Lokomotif şirketimiz Çarşıbaşı ise iç giyim sektöründe hem üretim hem de satış alanında Türkiye'de iyi bir konuma sahip. Türkiye geneline yayılmış 1000'e yakın satış noktasında yünlü, pamuklu, modal ve saten iç çamaşırlarının ve çorabın yanı sıra çorap da satıyoruz. Önümüzdeki dönemde mağazacılık alanındaki büyümemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz."
Satfiye YUVA KİREÇCİ/Radikal


Geri Dön