25 / 04 / 2024

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak. Fabrikanın ön inşaatının yaza kadar bitirmesi hedefleniyor.



Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO´su Elon Musk, ilk dev fabrikasının temellerinin Çin'de atılacağını açıkladı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, işadamı sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün yapılacak olan Tesla Şangay Fabrikası temel atımını dört gözle bekliyorum. Ön inşaatı yaza kadar bitirmeyi, yıl sonunda da Model 3 üretimine başlamayı ve gelecek yıl yüksek üretim hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Şangay'da üretilecek Model 3/Y, Çin ve bölgesine çok iyi hizmet verecek."

Tesla nın yeni fabrikası Şangay da açılacak!

Amerika'daki üretimin de devam edeceğini bildiren Elon Musk, "Şangay Fabrikası, 3/Y modelinin, Çin için düşük maliyetli versiyonlarını üretecek. Bütün S/X modelleri ve Model 3/Y'nin yüksek maliyetli versiyonları ise, Çin de dahil olmak üzere bütün dünya pazarı için ABD´de üretilmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Tesla'nın Şangay fabrikasındaki üretimin 2019 yılının ikinci yarısında başlaması planlanıyor. Tesisin tam kapasite ile çalışmaya başladığı zaman üretimi kapasitesinin ise yıllık 250 bin araç olması öngörülüyor.
 


Geri Dön