28 / 03 / 2024

Tesla çin fabrikası

Tesla çin fabrikası

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını erteledi. 

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak. Fabrikanın ön inşaatının yaza kadar bitirmesi hedefleniyor.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor

Bayrampaşa’da eski Pancar Motor Fabrikası alanına 45 bin metrekarelik millet bahçesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Elektrikli otomobil devi araçlarını geri çağırıyor!

Tesla, Çin'de satılan 1,1 milyon aracını yazılım hataları nedeniyle geri alacak. Araçlarda hızlanma ve fren sistemlerini etkileyen yazılım hataları olduğu ifade edildi. İşte tüm detaylar...

Tesla 1 milyondan fazla aracını geri çağırıyor! Peki ama neden?

Tesla, Çin pazarında yer alan 1,1 milyon aracını yazılımsal bir hatadan dolayı piyasadan toplayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Tesla 400 bin otomobili geri çağırdı!

Tesla, Çin’e gönderdiği 435 bin 132 "Model 3" ve "Model Y" marka elektrikli otomobilini geri çağırdı. İşte detaylar!

Elon Musk'un canını sıkan gelişme! Araçları geri çağırılıyor

Tesla, Çin'de satılan 67 bin 698 aracını geri çağırdı. Araçlardaki hataların düzeltilmesi için yazılımlarının düzeltileceği ifade edildi.

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Tesla üretime ara verdi! Çin yeniden karantinada!

Çin'deki kovid 19 vakaları yeniden yükselişe geçince, Tesla ülkedeki otomobil üretimlerine ara verdiğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

AKTEKS Akrilik İplik'in 4 fabrikası ve 4 arsası icradan satılıyor!

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen AKTEKS Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş, kısa sürede tekstilde Türkiye'nin lider firmalarından oldu. Gaziantep İcra Dairesi tarafından şirketin 4 fabrikasıyla, bu fabrikalara ait makineler ve 4 arsa için satış kararı alındı. 

Tesla çin fabrikası Haberi

Tesla çin fabrikası

ABD’nin bir önceki Başkanı Donald Trump döneminden beri Çin’den ithal edilen elektrikli araçlar için mevcut gümrük vergilerinden hariç yüzde 25’lik vergilerin de geçerli sayılması sebebiyle Tesla, Çin’de üretilen araçların kendi küresel imalat ağındaki payını sınırlamayı hedefliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını askıya aldı. 

PLANLAR DEĞİŞTİ

Tesla daha önce Çin’de üretilen bütçe dostu Model 3 araçlarının ABD dahil olmak üzere diğer pazarlara ihracının yükseltilmesini odağına almıştı. 

Tesla şu anda Çin’de üretilen Model 3 araçlarını Avrupa’ya yolluyor. Tesla ayrıca bu model araçlar için Almanya’da bir fabrika da hayata geçiriyor.

Tesla’nın Şangay’daki fabrikası yılda 500 bine kadar araç üretim kapasiteli şekilde...