28 / 03 / 2024

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.



Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ın dev elektrikli araç firması Tesla’dan çarpıcı bir açıklama geldi. 2019 yılında Çin’in Şanghay kentinde kurulan “Gigafactory" fabrikasında 3 yıl içinde  1 milyon araç üretildiği bilgisi geçildi.

Şirketten yapılan açıklamanın ardından Çin Uluslararası Radyosu “dönüm noktası” ifadesiyle yayınladığı haberde; Tesla’nın Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ilk üretim tesisi olan Şangay fabrikasının endüstriyel yerellik oranının yüzde 99.9 olduğu belirtildi.

Tesla China’nın rakamlarına göre şirket açısından önemli bir merkez olan fabrika bu yılın ilk altı ayında 300 bin elektrikli araç üretti. Fabrika, ihracatını ikiye katlarken, üretilen araçların 97 bin 182’si dışarıya gönderildi..  Geçtiğimiz senenin aynı dönemindeki ihracat miktarı ise 41 bindi.

Oysa senenin başında corona virüs (Covid - 19) salgını sebebiyle Tesla Fabrikası üretime ara verilmişti. Buna rağmen fabrika haziran ayında yıllık yüzde 177’lik artışla 77 bin 938 aracın teslimatını gerçekleştirerek üretim rekoru kırmıştı.


Geri Dön