19 / 04 / 2024

tesla

tesla

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 3 aylık dönemde 343.830 adet elektrikli otomobil satarak 2022 yılının 3. çeyreğinde satış rekoru kırdı.

Tesla affetmedi! Tek tek geri çağırıyor!

Elektrikli araç üreticisi Tesla'dan beklenilmeyecek bir haber geldi. ABD’den tek tek geri çağırdığı öğrenildi. İşte detaylar!

Tesla sahipleri açlık grevi başlattı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu ve dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Tesla'nın araç sahibi olduğu belirtilen bir grup Norveçli, otomobillerinin sık sık arızalanması nedeniyle açlık grevi başlattı.

Volkswagen Elon Musk’a meydan okudu! Tesla’yı geçme planları devrede! İşte detaylar!

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli araç artırma stratejisini küresel olarak ortaya koydu. İşte detaylar!

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford Motor yetkilileri, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.000 beyaz yakalı ve sözleşmeli çalışanı işten çıkardığını belirtti. İşten çıkarmaların ardından hafta başında yüzde 3,9 oranında değer kaybetti. İşte ayrıntılar.

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.

Tesla’nın başı elektrikli otomobille dertte! Karanlıkta iyi görmüyor mu?

ABD’de iki hafta arayla iki Tesla marka aracın iki motosiklete arkadan çarpması olayı, otonom sürüş sisteminin güvenliği konusunda şüphe yarattı. Aynı günlerde California yargısı ise otonom sürüş sistemiyle ilgili yanıltıcı reklam yaptığı iddiasıyla şirket hakkında soruşturma başlattı.

Kripto para (coin) piyasasının neden düştüğü ortaya çıktı!

Son dönemde büyük bir çakılma yaşayan Bitcoin ve alt coinler son 3 günde yukarı yönlü artış gösterirken, Tesla'dan gelen açıklama sonrası piyasası parası yeniden düşüşe geçti.

Bitcoin satan Tesla’nın geliri ikinci çeyrekte yüzde 42 arttı!

Şirketin kâr artış hızının bu dönemde yavaşladığı görüldü. Tesla'nın net kârı, ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık yüzde 30 azaldı. Şirketin karı bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye çıkmıştı.

Elon Musk'tan Bitcoin hamlesi! Tüm yatırımcılar bu kararı konuşuyor!

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin 2. çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarının yüzde 75'inin satıldığı açıklandı. Peki Musk bu satışı neden yaptı? İşte cevabı...

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

ABD’li ünlü şirket Apple, ekonomik krizden az zarar görmek için değişikliğe gidiyor. Apple, önümüzdeki yıl işe alımları ve harcamaları azaltacak. İşte detaylar…

Elon Musk kaybetti! Artık ilk sırada değil…

Dünya çapında elektrikli araçlar denilince ilk sıradaki unvanını koruyan Tesla tahtını Çin merkezli BYD şirketine kaptırdı. Warren Buffett tarafından desteklenen Çin merkezli BYD şirketi 2022 yılının ilk yarısında Elon Musk’ın şirketi Tesla’yı geçerek en fazla otomobil satan şirket oldu.

Enflasyon Tesla'yı da vurdu! Otomobillerine 4. kez zam yaptı

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD genelindeki tüm elektrikli otomobil modellerinin fiyatlarına 2022 yılının başından bu yana 4. kez zam yaptı.

Oto pilot sisteme sahip araçların içinde en çok kazaya karışan marka belli oldu

Günümüzde otomobillerdeki otonom destek sistemleri araçların güvenli sürüşlerine katkı olarak donanımlara eklense de kazalara engel olamıyor. ABD'de oto pilot sisteme sahip araçlar içinde kazaya en çok karışan otomobil markası belli oldu.

Dünyanın en yüksek maaş veren şirketi işçi arıyor

Dünyanın en yüksek maaş veren şirketleri arasında yer alan Tesla, işçi sayısında artışa gidecek. Ancak hangi birime işçi alınacağı ve detaylar henüz netleşmedi.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in servet yarışı kızıştı!

Geçtiğimiz sene kafes dövüşü için sürekli olarak birbiriyle atışan Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Mark Zuckerberg ile Twitter ve Tesla’nın sahibi Elon Musk'ın servet yarışı daha da kızıştı. Paylaşılan detaylara göre Elon Musk, yılbaşından bu yana serveti en fazla azalan isim oldu. 

Tesla'dan 1 Mart'a kadar indirim fırsatı!

Tesla, Amerika'da bazı Model Y araçlarının ücretlerinde indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Bu kampanya ! 1 Mart'a kadar devam edecek ve bu tarihten sonra rakamlarda en az 1000 dolar artış olacağı açıklandı.

Tesla, 200 bin aracı geri çağırdığını duyurdu!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bir yazılım dengesizliği nedeni ile ABD'deki yaklaşık 200 bin aracını geri çağırdığı açıklandı.

Tesla 120 bin aracını geri çağırdığını duyurdu...

Tesla birkaç hafta içinde ABD'de ikinci bir geri çağırma işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin Tesla'nın Otopilot sistemini güvensiz bulması sonucu firma, iki milyon elektrikli aracını geri çağırma kararı aldığını duyurdu. İşte ayrı

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Türkiye'de bu yılın 10 ayında en çok satılan elektrikli otomobil modeller sırası ile açıklandı, Tesla Model Y, Togg T10X ve Nissan Qashqai e-Power satışta yerlerini aldı. Buna göre ekim ayı itibarı ile elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 6,5 olarak artış gösterdi.

Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 250 - 300 bin TL'lik şok indirim!

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarının zirvesine oturan Tesla, hemen teslim edilebilecek modellerinde büyük indirime gittiğini duyurdu. Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 200 bin ve 431 bin TL'lik şok indirim...

Tesla, 400 bin lira indirime gitti! İşte detaylar

Tesla, Türkiye'de satışa sunduğu sıfır araçlarında indirim yaptı. Şirket, kimi modellerde 400 bin TL'ye indirime gidildi. İşte tüm detaylar...

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Tesla, ABD'de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model 3'ün ücretinde 2 bin 250 dolara, Model Y'nin ise 2 bin dolara kadar indirim yaptığını bildirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Elon Musk yine yaptı yapacağını: Tesla Model 3'e 8 bin dolar indirim!

Tesla, aylar süren bir aradan sonra Model 3 uzun menzilli sedanı, öncekine göre daha uygun bir fiyatla pazara sürmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamalara göre, Model 3, geçen ağustosta belirlenen 57.990 dolarlık fiyat etiketinden, yaklaşık 8.000 dolar daha uyguna satılacak. İşte detaylar...

Elon Musk çıldırdı: Arkadaşını getir Tesla’yı götür kampanyası

Elon Musk'a ait otomobil markası Tesla, arkadaşlarına yeni bir otomobil aldıran araç sahiplerine, ücretsiz Model 3 Performace çekilişine katılma hakkı veriyor. İşte detaylar...

tesla Haberi

tesla

Otomobil üreticisi Tesla, dünya çapında elektrikli araçlara ilgi ve talebin artmasıyla satış istatistiğini arttırmayı başardı. Tesla şirketinin üretimleri artırılarak daha fazla çalışan aldı. Buna göre Tesla’dan yapılan açıklamada şirketin 3. Çeyreğine ait satış adına raporları yayınlandı.

Tesla şirketinden yayınlanan satış raporuna bakıldığında, 2022 yılının 3. çeyreği şirket adına satış konusunda verimli geçti.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model S, Model X, Model 3 ve Model Y araçlarından 343.830 adet toplamda satmış oldu. Şirket, bugüne kadarki en yüksek çeyrek satışını gerçekleştirerek bir rekora imza attı.

Tesla’nın önceki satış rekoru 310.048 adetti.

Otomobil üreticisinin Model Y ve Model 3 sayesinde satuş başarısını gerçekleştirmiş oldu. 3. Çeyrekte 325.158 adet Model Y/3 satışı gerçekleşti.

Model S/X satışları ise 18.672 adet gerçekleşmiş oldu.

Üretim kanadında ise toplamda 365.923 adet elektrikli araç üretimi...