26 / 04 / 2024

Kripto para (coin) piyasasının neden düştüğü ortaya çıktı!

Kripto para (coin) piyasasının neden düştüğü ortaya çıktı!

Son dönemde büyük bir çakılma yaşayan Bitcoin ve alt coinler son 3 günde yukarı yönlü artış gösterirken, Tesla'dan gelen açıklama sonrası piyasası parası yeniden düşüşe geçti.



Son 2 yılın en düşük seviyelerini gören kripto para piyasası toparlanma evresine geçerken oklar Tesla'dan gelen açıklamanın ardından yeniden aşağı yöne çevrildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin elektrikli otomobil devi şirketinin sahibi olan Elon Musk'ın yaptığı açıklamada, Tesla bünyesinde bulundurulan Bitcoinlerin yüzde 75'inin satıldığı ifade edildi.

Bu açıklamanın ardından son günlerde yükselişe geçerek 24 bin doları aşan Bitcoin, yeniden 22 bin 500 dolar seviyelerine geriledi.

Kripto para (coin) piyasasının neden düştüğü ortaya çıktı!

ELON MUSK DESTEKLİYORUM DEMİŞTİ

Şirketin sahibi Elon Musk daha önce Bitcoin için “Bir Bitcoin destekçisiyim. Sanırım Bitcoin, geleneksel finans uzmanları tarafından kabul görmenin eşiğinde” demişti. Şirketin 2022’nin ikinci çeyreğine ait bilanço açıklamasında Bitcoin varlığının yüzde 75’inin satıldığı açıklandı. Buna göre, şirketin geliri bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artarak 16,9 milyar dolara çıktı.

Tesla, geçen yılın ikinci çeyreğinde 11,9 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Şirketin gelirinin ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 10 azaldığı dikkati çekti. Tesla, ilk çeyrekte 18,8 milyar dolarlık gelir açıklamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön