27 / 04 / 2024

Tesla’nın başı elektrikli otomobille dertte! Karanlıkta iyi görmüyor mu?

Tesla’nın başı elektrikli otomobille dertte! Karanlıkta iyi görmüyor mu?

ABD’de iki hafta arayla iki Tesla marka aracın iki motosiklete arkadan çarpması olayı, otonom sürüş sisteminin güvenliği konusunda şüphe yarattı. Aynı günlerde California yargısı ise otonom sürüş sistemiyle ilgili yanıltıcı reklam yaptığı iddiasıyla şirket hakkında soruşturma başlattı.



922 milyar dolar tutarındaki piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Tesla’nın elektrikli otomobillerin otonom sürüş sistemiyle başının dertte olduğu görünüyor.

Önce Amerika’nın California eyaletinde trafik düzenleme kurumu olan DMV “yanıltıcı reklamlar yaptığı” gerekçesiyle şirket hakkında soruşturma başlattığını açıkladı, ardından da otonom sürüş sisteminin güvenilirliğine ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

Bu iddiaların kaynağı ABD’de Tesla’nın iki Model Y’nin karıştığı motosiklet kazalarına dayanıyor. 7 Temmuz günü California’da bir Tesla Model Y, önündeki Yamaha V-Star model motosiklete arkadan çarptı ve kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Bu kazada Tesla’nın otopilot sisteminin açık olup olmadığı ise henüz belirlenemedi.

Bu olaydan iki hafta sonra ise Utah’ta bu kez de bir Tesla Model 3, Harley Davidson marka bir motosiklete arkadan çarptı. Bu kazada da motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi. Ancak bu kez Tesla’nın direksiyonunda oturan sürücü, kaza sırasında otopilot sisteminin açık olduğunu ifade etti.


Geri Dön